26. september 1999 kell 22:00

Ärikeeld teeb ettevõtluse puhtaks

Pankrotihaldur Urmas Trossi taotlus kohaldada ERA Panga nõukogu ja juhatuse liikmete suhtes ärikeeld, mis ei luba neil olla pankrotimenetluse lõpuni ettevõtja ja osaleda ettevõtete juhtimises, on suurepärane algatus. Võiks küll vastu vaielda, et miks keelata ettevõtlus teistel ERA Panga juhtidel, kuna põhiliselt juhtis vägesid ja protsesse Andres Bergmann. On võimalik, et Bergmann tõmbas juhatust lihtsalt alt. Samas -- millised ettevõtjad või juhid on inimesed, kes kuuluvad juhatusse, mis peab vastutama äriühingu tegevuse eest ja laseb ennast lihtsalt alt tõmmata. Ärikeeld peaks igasugu pankrotimeistrite suhtes olema Eestis reegel. Selle tihedam ja pikemaajalisemgi rakendamine puhastaks Eesti ettevõtlust oluliselt.

Hetkel kuum