3 oktoober 1999

Liiklushuligaanid tasakaalustavad eelarve

Eelmisel nädalal andis peaminister Mart Laar riigikogule üle järgmise aasta riigieelarve projekti. Seda iseloomustades ütles Laar, et tegemist on «jalad põhjas» eelarvega. Valitsusel võivad küll eelarvet esitades jalad põhjas olla, kuid see ei tähenda, et nina vee peal oleks. Nimelt on valitsus mitme tuluallika kasvu osas ülimalt optimistlik. Näiteks ennustab, et trahvidest laekub 250 miljonit krooni, mis on üle kahe korra rohkem, kui planeeriti tänavu. Suurema osa trahvidest peaks koguma liikluspolitsei. Valitsus usub, et tavakodanikud hakkavad kaks korda rohkem seadust rikkuma ja eeskätt liikluseeskirju. Või siis jäädakse tihedamini politseile vahele. See ei tundu aga tõenäoline, sest samas koondab valitsus politseinikke.

Hetkel kuum