ÄP fototoimetus • 4. oktoober 1999 kell 22:00

Pandimaja töötaja tapjad ja kuld leitud

Samal teemal: Pandimajja tuuakse varastatud kraami (13.10.1998)

Pärast firma AL&TA pandimaja töötaja mõrvamist eelmise aasta 6. oktoobril tekkis kahtlus, et pandimajja oli toodud ka varastatud ja röövitud esemeid. Politsei ennustuste kohaselt võis uurimise alla minna umbes 500 pandilepingut. «Narva maantee 2 asuv pandimaja pole pandimaja tavalises mõttes. On alust väita, et sinna tuuakse varastatud või röövitud asju,» ütles toona Tallinna kriminaalpolitsei komissari Artur T?ulitski.

Nüüd väidab T?ulitski, et tegemist pole varastatud kraamiga, et tapmine ja varastatud kraami kahtlus polnud omavahel seotud. Unustatud on ka väide, et tavaliste varaste kõrval kohtab pandimaja läheduses narkomaane ja hiljuti vanglast vabanenuid, kes mitmesuguseid esemeid pandiks andma kibelevad.

Küll on politsei kinni võtnud mehed, kes pandimaja 39aastase naistöötaja, kahe lapse ema, mõrvasid. Kaks Tallinnast pärit vene rahvusest meest tabati kuu aega pärast tapmist röövitud kullaga Riias. Kurjategijad pidas Eestist tulnud informatsiooni põhjal kinni Läti politsei, kes esitas meestele süüdistuse salakaubaveos.

Praegugi viibivad tapjad Riias, oodates salakaubaveosüüdistuses kohtuotsust. Et Läti kohtutes on pikk järjekord, lähevad 1973. ja 1975. aastal sündinud mehed, kellest ühel on ka narkodiileri maine, kohtulaua ette alles kevadel. Seejärel saabub Eesti õigusemõistjate kord meestele karistus määrata -- oma süü on nad üles tunnistanud.

Autor: ÄP

Hetkel kuum