• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arvuti- ja siderubriik

  80
  Side ja kontoritehnika rubriiki arvutirubriigiga koos toimetades oli lihtne jagada teemasid kahe rubriigi vahel. Arvuti ja side olid tegelikult omavahel nii seotud, et ühtpidi võttes võis kogu kontoritehnika liigitada arvutiteks (mõni protsessoriga pisike arvuti on peaaegu igas kontorimasinas), teistpidi jälle on kogu arvutiala praegu liikumas Interneti ja arvutivõrkude poole, mis läheb sideteemaga hästi kokku. Sedapidi võttes peaks arvutirubriigi toimetajale jääma ainult kitsas võimalus kirjutada arvutikastidest.
  1997. aastal rääkisid NMT telefoni kasutajad sellest, et GSMi kõrval on seegi standard kasulik ja säilitamist vääriv, peilerside ehk «vaese inimese mobiiltelefon» oli üsna levinud ja mobiilsidefirmad teatasid alles oma uutest leviala laienemistest Eesti suurematel magistraalidel. Kaabeltelevisioonifirmad rääkisid valmisolekust hakata pakkuma Internetti ja telefoni, kuid siis ei võetud neid veel väga tõsiselt.
  Tundub, et Eesti sidevaldkonnas on kaks aastat tagasi lubatu lõpuks kätte jõudnud: traat, mida mööda suheldakse, pole enam ainult telefonitraat ja Internet pole üksikute suuremate linnade keskustes elavate rikkamate tasuline eralõbu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Investori kogemus: kriisiks valmistumisel võib kaotada palju rohkem
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Suure plaaniga VKG juht ei näe miljarditehases riiklikku tähtsust
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.