6. oktoober 1999 kell 22:00

Arvuti- ja siderubriik

80

Side ja kontoritehnika rubriiki arvutirubriigiga koos toimetades oli lihtne jagada teemasid kahe rubriigi vahel. Arvuti ja side olid tegelikult omavahel nii seotud, et ühtpidi võttes võis kogu kontoritehnika liigitada arvutiteks (mõni protsessoriga pisike arvuti on peaaegu igas kontorimasinas), teistpidi jälle on kogu arvutiala praegu liikumas Interneti ja arvutivõrkude poole, mis läheb sideteemaga hästi kokku. Sedapidi võttes peaks arvutirubriigi toimetajale jääma ainult kitsas võimalus kirjutada arvutikastidest.

1997. aastal rääkisid NMT telefoni kasutajad sellest, et GSMi kõrval on seegi standard kasulik ja säilitamist vääriv, peilerside ehk «vaese inimese mobiiltelefon» oli üsna levinud ja mobiilsidefirmad teatasid alles oma uutest leviala laienemistest Eesti suurematel magistraalidel. Kaabeltelevisioonifirmad rääkisid valmisolekust hakata pakkuma Internetti ja telefoni, kuid siis ei võetud neid veel väga tõsiselt.

Tundub, et Eesti sidevaldkonnas on kaks aastat tagasi lubatu lõpuks kätte jõudnud: traat, mida mööda suheldakse, pole enam ainult telefonitraat ja Internet pole üksikute suuremate linnade keskustes elavate rikkamate tasuline eralõbu.

Hetkel kuum