• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hinnatud on ajalooline kujundus

  Kolme aasta jooksul on sisearhitektid, külastajad, ehitajad ja konkurendid hinnanud rubriigis avalike kohtade sisekujundusi 10 palli süsteemis.
  Punktid on kokku võetud eraldi restoranides ja äripindadel, sest need ruumid on raskesti võrreldavad. Kui restorani läheb külastaja end hästi tundma ning paneb tähele pisiasju, siis äripinnal on kõige olulisem funktsionaalsus.
  Äripindadest on rubriigis hinnatud avalikke kohti. Kabinettide ja suletud büroode sisekujundusest laseme rääkida nii omanikel kui ka sisekujundajatel ja arhitektidel, kuid kabinette rubriik punktisüsteemis ei hinda. Kabinet ei ole mõeldud muljet avaldama laiale publikule, vaid peab andma mingi info selle omaniku kohta.
  Kuigi hinnatud objektide hulgas on restorane tunduvalt enam kui äripindasid, isegi üle kahe kolmandiku, on suurema punktide arvu saajate nimekiri äripindade tabelis tunduvalt pikem.
  Maksimumhinde on saanud kolme aasta jooksul ainult Saksa Auto esindussalong Mustamäe teel.
  Restoranidest on kõrgema hindega just kallid restoranid. Ilmselt tunnevad inimesed ennast hästi rohkem makstes. Kõik neli üheksa punkti saajat on ajaloolise hõnguga paigad, mis viivad külastaja argipäevast kaugemale. Ilusat õhtut veetma minnes soovitakse midagi erinevat igapäevamiljöö trendidest, kus meid ümbritseb klaas, metall ja luminestsentsvalgus.
  Inimesi võlub ajalooline miljöö isegi siis, kui sisustuse juures on määravaks olnud omanikepoolne lahendus ja professionaalse kujundaja tööd vähem.
  Mattiiseni raamatupoes on huvitavaks detailiks eksponeeritud ajaloolised trükipressid. Jällegi hüpe ajalukku ja välja argirutiinist.
  Moodsamatest kujundustest on enim hinnatud Status Clubi spordiklubi, ilusalong Sinine Salong ja Tallinna Panga fuajee.
  Võrdse keskmise hinde saajad on tähestikulises järjekorras.
  Kõige madalam keskmine hinne, mida üldse on antud, on kolm punkti. Kolm punkti on saanud kaks restorani ja üks büroohoone, kuid need jäävad siinkohal delikaatselt mainimata.
  Autor: Anu Tarvis
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.