7. oktoober 1999 kell 22:00

Välisministeerium versus riigi maine

Eesti riigi külalislahkust sai omal nahal tunda Kanada kodanikust Eesti Telekomi nõukogu liige Brian Epp, kes oli välisministeeriumi ametnike lohakuse tõttu sunnitud öö vastu kolmapäeva veetma Tallinna lennujaamas. Nimelt muutus 1. oktoobril viisaeeskiri ja enam ei väljastata Kanada, Iisraeli ja Lõuna-Aafrika kodanikele Eesti piirilt viisasid. Välisministeerium unustas aga riikide saatkondi õigeaegselt informeerida. Eesti tipp-poliitikud räägivad pidevalt välisinvestorite meelitamisest, kuid samas astub riik samme, et investoritele Eestisse tulek võimalikult tülikaks teha. Viisaeeskirjad vajavad küll muutmist, aga hoopis teises suunas -- tuleb kaotada viisanõue Kanada, Iisreali ja Lõuna-Aafrika kodanike suhtes.

Hetkel kuum