Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Internetireklaami pakkujad peavad pingutama

  Klientide teadlikkuse tõus on tekitanud olukorra, kus lisaks kõige efektiivsemalt mõjuvale bannerreklaamile on vaja ka uusi lahendusi.
  - Selekteeriv internetireklaam otsingumootoris. Internetireklaami puhul on üks tugevamaid plusse võimalus minna oma sihtrühmale võimalikult lähedale. Pole ju mõtet raisata reklaamiraha miljoni inimeseni jõudmiseks, kui vajalik osa sellest võib olla mõni protsent.
  Ometigi on Interneti puhul võimalik veelgi paremini mõjuda just soovitud inimeste grupile või kasvõi ühele inimesele. Head võimalust selleks pakuvad otsingumootorid.
  TELE2 Meedia Grupp on valmis alustama reklaampinna müüki WWW Wärgi otsingumootorit kasutadas. Kliendil on võimalik oma reklaami näidata vaid nendele inimestele, kes vastava teema vastu huvi tunnevad. Näiteks kui otsinguaknasse sisetada sõna «auto», siis ilmub koos vastustega ka autoteemaline reklaambanner. Märksõnu on võimalik määrata ka mitu, mida rohkem neid on, seda kallim on reklaami ühekordse näitamise hind.
  Internetis maksab klient ainult selle eest, mitu korda tema bannerit on näidatud, kusjuures see number on väga täpselt teada. Traditsiooniliste turustusvahendite puhul saab reklaamsõnumi sihtrühmani jõudmist hinnata vaid hüpoteetilise arvuga, mis saadakse hilisemate meediauuringute kaudu.
  - Otsepostitus internetis. Oma toote või teenusega võib tarbijani jõuda ka elektronkirjade masspostitusega. Maailmas kasutatakse seda võimalust väga aktiivselt, kuid samas on sellise reklaami saamine tekitanud internetikasutajate seas vastumeelsust või isegi viha.
  Peamine põhjus, miks sellistesse elktronkirjadesse tõrjuvalt suhtutakse, on selles, et nende sisu ja adressaat on väljunud kontrolli alt.
  Nii nagu paljude teiste Eesti arengut puudutavate otsuste langetamisel on ka siin võimalus teiste vigadest õppida. Hetkel valmistutakse Mail.ee süsteemis reklaamsõnumit sisaldavate elektronkirjade käikulaskmiseks. Andmebaasis on ligi 60 000 e-posti aadressi, kelle omanikest on ligi pooled kooliõpilased, 18% tudengid ja 19% spetsialistid.
  Lähetatavate kirjade sisu on range kontrolli all, samuti on kavas kõik kirjad välja saata ühesuguse teema pealkirjaga.
  Võrrelda võib seda reklaamartiklite või -saadetega traditsioonilises meedias.
  - Oma firma sümboolikaga e-kaart. Internetis on üks tähtsamaid teemasid olnud alati meelelahutus kuigi selle osakaal on viimasel ajal langenud. Seega on mõttekas oma turunduskampaaniates ka Interneti pakutavaid meelelahutuslikke tooteid ära kasutada. Peagi hakkab E-Kaart (http://www.ee/ekaart) pakkuma firmadele võimalust paigutada oma sümboolikaga postkaardid teiste kaartide hulka, mida saadavad ettevõtte töötajad aga ka teised E-Kaardi kasutajad firma tähtpäeva, kolimise, uue kontori valmimise vms puhul. Tegemist on jällegi täiesti uue teenusega Eesti internetireklaami turul.
  Selekteeritav reklaaminäitamine on asi, mida me oma veebikeskkonnas (online.ee) kindlasti teha tahame. Otsepostitus e-maili teel on hea kanal siis, kui sihtisikud saavad neile saadetavat otsepostitust lubada ja keelata. Vastasel korral on tegu privaatsuse rikkumisega.
  Tavalise ebaefektiivse posti kasutamine on kadumas. MicroLink saadab sel aastal jõulukaadid interneti teel.
 • Hetkel kuum
Paavo Kangur: Eesti majandusmootorid ja uus kaev
Kõige olulisem on hoida elus Eesti majanduse sünnitusmajad, sest uus majandus sünnib alati vana seest, mida peegeldab hästi meie iseseisvuse taastamise kümnendite turumajanduse ajalugu, kirjutab ajakirjanik Paavo Kangur arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Kõige olulisem on hoida elus Eesti majanduse sünnitusmajad, sest uus majandus sünnib alati vana seest, mida peegeldab hästi meie iseseisvuse taastamise kümnendite turumajanduse ajalugu, kirjutab ajakirjanik Paavo Kangur arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Keskpank: euribori tipp peaks saabuma sügisel Ettevõtjatele tuleb kasum tänavu raskemalt
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
Veel üks võimalus portfelli tootlust paisutada: kuidas maksudest miinimum võtta
Finantsinstrumentidest, tootlusest, investeerimissektoritest või üldisest finantsvabadusest räägivad investorid omavahel ja kirjutavad ka kõik investeerimisega seotud väljaanded. Ometigi eksisteerib veel üks oluline teema, mis saab vähem kajastust: maksude optimeerimine.
Finantsinstrumentidest, tootlusest, investeerimissektoritest või üldisest finantsvabadusest räägivad investorid omavahel ja kirjutavad ka kõik investeerimisega seotud väljaanded. Ometigi eksisteerib veel üks oluline teema, mis saab vähem kajastust: maksude optimeerimine.
Reaalajas börsiinfo
Palgatööl läbipõlenud viljandlane lõi ettevõtte: saan nüüd teha seda, mida naudin
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Tööst ilma jääv Sutter: mõtteid on, aga enne septembrit ei tee ma midagi
Veel viimaseid päevi Eesti Energia juhi ametit pidav Hando Sutter ütles, et enne 1. septembrit tema end uute kohustustega ei seo.
Veel viimaseid päevi Eesti Energia juhi ametit pidav Hando Sutter ütles, et enne 1. septembrit tema end uute kohustustega ei seo.
Barack Obama: kui Putin kaotab, siis see ei tähenda, et olemegi võitnud
Endine USA president Barack Obama rääkis Austraalias Sydneys esinedes, kui katki – ja miks – on maailm. Suurt süüd näeb ta ka meedial.
Endine USA president Barack Obama rääkis Austraalias Sydneys esinedes, kui katki – ja miks – on maailm. Suurt süüd näeb ta ka meedial.
Raadiohommikus: tervisekindlustusest ja palgipuudusest
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis räägime lisavõimalusest tervishoiu rahastamisel, puidutööstuse toormepuudusest, esimesest iseteenindusapteegist ning kuuleme intervjuusid turunduskonverentsilt.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis räägime lisavõimalusest tervishoiu rahastamisel, puidutööstuse toormepuudusest, esimesest iseteenindusapteegist ning kuuleme intervjuusid turunduskonverentsilt.
Raadiohommikus: rakettidest bumerangideni
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis tuleb juttu teisipäeval ilmunud Politico artiklist, mis rääkis sellest, kuidas Euroopa diplomaate nörritab mõne riigi, aga ennekõike Eesti viis üritada Ukrainale antud relvaabi eest uute relvade väärtuses raha sisse kasseerida. Artikkel sai siinmail palju vastukaja ning kritiseeriti, et anonüümsete allikate jutt sisaldab mitut otsest valeväidet.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis tuleb juttu teisipäeval ilmunud Politico artiklist, mis rääkis sellest, kuidas Euroopa diplomaate nörritab mõne riigi, aga ennekõike Eesti viis üritada Ukrainale antud relvaabi eest uute relvade väärtuses raha sisse kasseerida. Artikkel sai siinmail palju vastukaja ning kritiseeriti, et anonüümsete allikate jutt sisaldab mitut otsest valeväidet.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.