• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  London parim linn äritegevuseks

  Igal aastal rahvusvahelise kinnisvarakonsultatsioonifirma Healey&Baker poolt 500 Euroopa tippjuhi hulgas tehtav küsitlus näitas, et Londoni positsiooni Euroopa finantskeskusena pole kõigutanud ka eurotsoonist väljajäämine selle aasta alguses. 58 protsenti andsid oma hääle Londonile, samas kui Frankfurti poolt hääletas 35 protsenti.
  Londoni kogutud punktisumma edestas 47 protsendiga teisele kohale jäänud Pariisi ning 106 protsendiga Frankfurti kolmandal kohal. Kuues kriteeriumis, mis puudutavad ettevõtluskoha valikut, sai London maksimaalse arvu punkte. Need on juurdepääs turgudele, ühendus välisriikidega, side kvaliteet, vabade kontoripindade olemasolu, keel, kohalik transport.
  «London pole ainult dünaamiline globaalne ärikeskus, vaid ka üks maailma kõige kiirema elurütmi ja kosmopoliitsema keskkonnaga suurlinnu,» ütles investeerimisagentuuri London First Centre juht Stephen O. Brien. Viimaste firmade hulgas, keda keskus on nõustanud, on näiteks internetifirma MediaRing.Com, kes tõi oma Euroopa peakorteri Rootsist Londonisse kui Euroopa elektroonilise kaubanduse pealinna. Samuti Jaapani juhtiv mobiiltelefonide jaemüüja Hikari Tsushin jpt.
  Uurimusest European Cities Monitor 1999 selgub ühtlasi, et kõige soodsamate hindadega äripinnad ja tööjõud on Lissabonis, kõige soodsam maksupoliitika Dublinis, kõige kõrgem elatusstandard Barcelonas ja kõige saastevabam keskkond Stockholmis. Stockholm oli ka esimene Põhjala pealinn uurimuse pingereas.
  Kõige populaarsemad linnad, kus praegu uut kontorit avada, on uurimuse järgi Varssavi, Praha, Budapest ja Moskva.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.