• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soomlaste rikkus tuleb meediast ja Nokiast

  Soome 50 jõukaima perekonna käes on Soome firmade aktsiaid ligi 50 miljardi Eesti krooni eest. Neljal perekonnal on aktsiaid rohkem kui 2,7 miljardi krooni eest.
  Andmed on pärit Soome aktsionäride ajalehest Arvopaperi, mis on koostanud edetabeli Soome suurimatest aktsiaomanikest.
  Nimekirja tipus on meediaperekond Erkko, kelle osalus börsil noteeritud Sanoma-WSOY kontsernis on väärt 9,9 miljardit krooni.
  Järgmisena tulevad Soome «Wallenbergid», perekond Ehrnrooth, kellel on aktsiaid 3,7--3,9 miljardi krooni eest. Seda peamiselt metalli- ja masinatööstuskontsernis Fiskars ja Metra konglomeraadis.
  Herlini suguvõsal on aktsiaid 3,5 miljardi krooni eest, peamiselt lifte valmistavas Kones.
  Perekond Jouhki on varanduse teeninud Thomestoga. Peale selle on perel kopsakas aktsiaportfell teistestki Soome firmade aktsiatest, mille hulgas on ka laevandusfirma Finnlines. Aktsiaportfelli koguväärtus on 2,7 miljardit krooni.
  Soome miljonäridest on Refael Mattssoni perekonnal, mis on Viking Line'i suuromanik, aktsiaportfell on väärt 959 miljonit krooni.
  Elektroonikakontserni Elcoteq rajajal Antti Piippol on firma aktsiaid 790 miljoni krooni eest.
  Carl-Johan Tallberg on kõige rohkem Nokia aktsiaid omav eraisik. Kogu tema aktsiaportfell, kuhu kuuluvad ka Tieto-Enatori aktsiad, on väärt 480 miljonit krooni.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.