• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tamme ja Tenno vara haamri alla

  Maksuamet nõuab eraldi nii Tammelt kui ka Tennolt kümne päeva jooksul koos intressidega 4,7 miljoni kroonise maksuvõla tasumist, sest näeb mõlema mehe saadud tulu aktsiaseltsi Jegorow & Pojad aktsiate omandamisel.
  Endine riigikogu väliskomisjoni esimees Tamm ütles, et temal ei ole raha maksuameti esitatud 4,7 miljoni krooni suuruse nõude täitmiseks, sest ta pole kohtus tõestatud tulu saanud.
  Haapsalu vanaproua Tatjana Valdmaa, kes oli Tallinna Raekoja platsil asuva nn Jegorowi kinnistu õigusjärgne omanik ning aktsiaseltsi Jegorow & Pojad ainuomanik, kinkis Tammele ja Tennole 1996. aasta veebruaris oma ettevõtte aktsiad ligi 23 miljoni kroonises nimiväärtuses. Riigikohus kinnitas oktoobrikuus maksuameti väidet, et kinkelepinguga varjati tööettevõtu lepingut, millelt saadav tulu erinevalt kingitusest on maksustatav.
  «Minul ja Tennol pole proua Valdmaaga kunagi olnud töövõtule iseloomulikku suhet,» ütles Tamm. «Kohtu otsus on ekslik.»
  Tamm selgitas, et ta müüs Valdmaa kingitud aktsiad maksuameti nõudest tingitud kitsikuse tõttu tänavu 1,28 miljoni krooni eest Preatoni Grupile, millega kaotas võrreldes aktsiate normaalhinnaga ligi 9 miljonit krooni.
  Tamm ütles, et ta otsib uue kohtuliku lahendi võimalust, sest kogu tema isiklik vara sattus maksuameti nõudega ohtu. Tamm lisas, et ei välista pöördumist Euroopa kohtu poole, kui ta Eestis õigust ei leia.
  Maksuameti pressiesindaja Koit Luus ütles, et pankrot oleks Tennole ja Tammele hea lahendus, sest nii peatuks iga päev 2000 krooni suuruse viivise lisandumine võlasummale.
  Luus märkis, et Tenno ja Tamme pankrot kujuneb tõenäoliselt Eesti lähiajaloo suurimaks üksikisiku maksupankrotiks. «Ma ei välista, et Eestis pole varem üksikisikuid maksuvõlgade tõttu pankrotti läinud, kuid Tamme ja Tenno kummagi ligi viie miljoni krooni suurune võlg on pretsedenditult suur,» lisas Luus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Nasdaq Tallinn jätkas languskursil
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Miks just nemad ehk kogu tõde parimatest juhtidest
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Miks just nemad ehk kogu tõde parimatest juhtidest
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Välisinvestorid on Eestiga rohkem rahul, kuid pole kedagi palgata
Nii nagu kohalikel ettevõtjatel, on Eestis tegutsevatel välisinvestoritel küllaltki sarnased mured, kinnitas nende seas tehtud uuring: pole piisavalt töötajaid, kimbutavad kallid elektriarved ning geopoliitiline olukord paneb kukalt kratsima, tarneahelast rääkimata. Eksperdid näevad aga probleemides võimalusi.
Nii nagu kohalikel ettevõtjatel, on Eestis tegutsevatel välisinvestoritel küllaltki sarnased mured, kinnitas nende seas tehtud uuring: pole piisavalt töötajaid, kimbutavad kallid elektriarved ning geopoliitiline olukord paneb kukalt kratsima, tarneahelast rääkimata. Eksperdid näevad aga probleemides võimalusi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.