• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Restauraator tahab välisministeeriumilt tehtud töö eest saamata jäänud raha

  Lepik palub kaaluda välisministeeriumi asekantsleri Mart Helme sobivust ametisse. Lepiku sõnul tegi Helme 1997. a Vene suursaadikuna ettepaneku maksta mõisa renoveerimine kinni Moskva saatkonnahoone ehitustöödel tekkivast kasumist. Helme polnud tollal veel kätte saanud pangalaenu endale ostetud Suure-Lähtru mõisa renoveerimiseks. Mõlemat objekti ehitas Tallinna Restauraator.
  «Keeldusime Helme ettepanekust ja informeerisime välisministeeriumi kantslerit Indrek Tarandit, kes lubas Mart Helmega rääkida,» jätkas Lepik. Selle asemel katkestati kaheaastane leping Tallinna Restauraatoriga pärast esimest ehitusaastat 1997. a, kuigi puudusid pretensioonid ehituse kvaliteedi või tööde tegemise osas. Lepingu kogumaht oli ligi 9 mln krooni, selle katkestamisega saamata jäänud tulu on Lepiku arvestuste järgi 400 000 krooni.
  Toivo Lepik ütles, et tema juhitav firma on teinud töid kõikidele ministeeriumidele, kuid kellegagi pole konflikti sattunud. Lepiku sõnul ütles Tarand, et lepingu lõpetamise algatas välisministeeriumi haldusdirektor Kalle Kuusik.
  «Kuusikuga olid meil erimeelsused Eesti saatkonna ehituskonkursi osas Riias, kuna konkursi võitnud ehitusfirma Rand ja Tuulberg ei täitnud konkursi tingimusi ja tollane suursaadik Lätis Toomas Tiivel nõudis ehitajaks ASi Tallinna Restauraator,» rääkis Lepik. Ta ütles, et palus Tiivelit, et see ei toetaks Tallinna Restauraatorit, kuna vastasel korral lõpetaks Kalle Kuusik Tallinna Restauraatoriga tööd Moskvas. «Sellele vaatamata lõpetati meiega töö,» leidis Lepik. Mart Helme on Lepiku hinnangul käitunud ebaausalt ega tohiks esindada Eesti vabariiki.
  Septembris saatis Tallinna Restauraatori juhataja Toivo Lepik kirja peaministrile, sest välisministeerium pole tema sõnutsi probleemi lahendanud. Peaminister saatis kirja edasi välisministeeriumile.
  Välisministeeriumi pressiesindaja Taavi Toom ütles, et ei pea võimalikuks juhtumit kommenteerida, sest tegemist on kohtuvaidlusega.
  Mart Helme on paaripäevasel puhkusel oma mõisas, kust teda telefonil tabada ei õnnestunud.
  Tallinna Restauraator on mõisa renoveerimise eest saanud Mart Helme käest 1,2 mln krooni. Ülejäänud umbes 700 000 kroonist tööde ja materjalide eest maksis Helme vaid kümnendiku.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsinädala lõpetas tehnoloogiaaktsiate müügilaine
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
20 aastat Elisat juhtinud Sami Seppänen lahkub ametist Lisatud Seppäneni kommentaar!
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.