• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mazda-müüjad elavdavad müüki

  Automüüjad müüsid eelmisel kuul kokku 825 uut sõiduautot, mis on eelmise aasta oktoobri müügitulemusest 121 auto võrra parem.
  Uutest sõiduautodest jäi Eestisse kõige rohkem Mazda 323 sõidukeid, mida müüdi kokku 72 autot. See jääb küll 13 autoga alla Peugeot 206 müügile, kuid neist jäi Eestisse vaid 34 sõiduautot.
  Kõiki Mazda mudeleid müüdi oktoobris kokku 115 autot, neist 59 Esma Auto salongist ja 56 Vilojetti poolt. Mazdade läbimüük on võrreldes eelmise aastaga kasvanud keskmiselt kolm korda.
  ASi Vilojett müügidirektor Heikki Laidma ütles, et viimastel kuudel läbi viidud sooduskampaania on aidanud inimestel teadvustada Mazda automarki ja oktoober oli normaalne müügikuu. «Oleme selle tulemusega igati rahul,» tunnistas Laidma.
  Enamik teisi autofirmasid suurendas oktoobris võrreldes septembriga oma läbimüüki. Kõige enam kasvas oktoobris Toyota, Fordi, Daewoo ja Opeli läbimüük. Kõige enam kukkus aga Hondade müük, kes müüs oktoobris 42 sõiduautot. «Maasturite tarnetega tekkis raskusi,» tunnistas ASi Veho Eesti Honda Tallinna Keskuse juhataja Ando Nõel.
  Veho Eestil lõppes üks populaarsemaid mudeleid, Honda CR-V otsa, novembriks lubatud partii saabub Nõela sõnul alles detsembris. «Ka vähemnõutud Honda HR-V on otsas, seevastu Honda Civicu läbimüük kasvas oktoobris hüppeliselt,» lausus Nõel. «Oktoobris müüsime juba 23 Civicut.»
  Tarbesõidukite müük kasvas eelmisel kuul 22 auto võrra. Oktoobris müüdi 131 tarbesõidukit. Müüduim tarbesõiduk oli teist kuud järjest Peugeot Partner.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.