Tõnu Tramm • 2. november 1999 kell 22:00

Mazda-müüjad elavdavad müüki

Automüüjad müüsid eelmisel kuul kokku 825 uut sõiduautot, mis on eelmise aasta oktoobri müügitulemusest 121 auto võrra parem.

Uutest sõiduautodest jäi Eestisse kõige rohkem Mazda 323 sõidukeid, mida müüdi kokku 72 autot. See jääb küll 13 autoga alla Peugeot 206 müügile, kuid neist jäi Eestisse vaid 34 sõiduautot.

Kõiki Mazda mudeleid müüdi oktoobris kokku 115 autot, neist 59 Esma Auto salongist ja 56 Vilojetti poolt. Mazdade läbimüük on võrreldes eelmise aastaga kasvanud keskmiselt kolm korda.

ASi Vilojett müügidirektor Heikki Laidma ütles, et viimastel kuudel läbi viidud sooduskampaania on aidanud inimestel teadvustada Mazda automarki ja oktoober oli normaalne müügikuu. «Oleme selle tulemusega igati rahul,» tunnistas Laidma.

Enamik teisi autofirmasid suurendas oktoobris võrreldes septembriga oma läbimüüki. Kõige enam kasvas oktoobris Toyota, Fordi, Daewoo ja Opeli läbimüük. Kõige enam kukkus aga Hondade müük, kes müüs oktoobris 42 sõiduautot. «Maasturite tarnetega tekkis raskusi,» tunnistas ASi Veho Eesti Honda Tallinna Keskuse juhataja Ando Nõel.

Veho Eestil lõppes üks populaarsemaid mudeleid, Honda CR-V otsa, novembriks lubatud partii saabub Nõela sõnul alles detsembris. «Ka vähemnõutud Honda HR-V on otsas, seevastu Honda Civicu läbimüük kasvas oktoobris hüppeliselt,» lausus Nõel. «Oktoobris müüsime juba 23 Civicut.»

Tarbesõidukite müük kasvas eelmisel kuul 22 auto võrra. Oktoobris müüdi 131 tarbesõidukit. Müüduim tarbesõiduk oli teist kuud järjest Peugeot Partner.

Vt. ka Mazda võttis Toyota koha

Vt. ka Käesoleva aasta lõpus läheb müük üles

Hetkel kuum