• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reedene börsipäev turgutas lootusi

  Pärast pikka depressiivset perioodi Tallinna börsil näitas turg reedel veidi optimistlikumat meeleolu -- ÄP indeks lõpetas päeva ligi kahe protsendiga plusspoolel.
  Mingeid kaugemale ulatuvaid järeldusi reedesest kauplemispäevast siiski veel teha ei maksaks, sest tehingute arv ja kauplemismaht on endiselt väike ning laiem investorite ring hoiab aktsiaturust endiselt eemale.
  Tähelepanuväärne on siiski, et pärast vahepealset nullilähedast huvi Telekomi aktsia vastu on Tallinna börsi ühe liideraktsiaga taas mingil määral kauplema hakatud. Reedel ulatus Telekomi aktsia päevakäive 16 tehingus 2,73 mln kroonini. Suhteliselt elav kauplemine vedas üles ka aktsia hinna, mis sulgus neljapäeva õhtuga võrreldes 2,74% kõrgemal, 75 kroonil.
  Telekomi aktsia suunda määraval Londoni börsil liikus aktsia reedel palju tasakaalukamalt kui Tallinnas. Kauplemispäeva lõpus jäi seal hinnatasemeks pärast 0,17%st päevatõusu 71,5--74 kr.
  Plusspoolel lõpetasid reedel ka teised juhtaktsiad, saades analüütikute hinnangul toetust peamiselt Telekomi aktsia liikumisest. Põhinimekirja suurima tõusu läbis Norma, kerkides päevaga 4,64%.
  Ka pangasektor püsis reedel üpris tugevalt. Veelgi huvitavam peaks selles sektoris olema aga tänane päev, sest avaldamisele tulevad pankade oktoobri majandustulemused. Turul oodatakse, et kasumid jäävad eelmistel kuudel ülistabiilselt hoitud tasemetele: Hansa -- 40--50 mln kr, Ühis -- ca 10 mln kr ja Optiva ca 1 mln kr. Reedese meeleolu püsides võib võimaliku üllatustulemuse korral turult oodata isegi veidi tugevamat reaktsiooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Investori kogemus: kriisiks valmistumisel võib kaotada palju rohkem
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Suure plaaniga VKG juht ei näe miljarditehases riiklikku tähtsust
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.