• Jaga lugu:

  Büroohooned vahetavad omanikke

  Kokku on müüdava vara väärtus üle poole miljardi krooni.
  Ühispank müüb Tallinnas viit hoonet: peamaja Tartu mnt alguses, endise Tallinna Panga peahoonet Roosikrantsi tänaval, endist panga peahoonet Tartu maanteel, endist Põhja-Eesti Panga maja Pärnu maanteel ning endist Tööstuspanga kontorit vanalinnas.
  Pankrotistunud Maakri Ehituse ASi pankrotihaldur müüb Stockmanni kaubamaja taga asuvat AB Grupi uut büroohoonet.
  Ühispanga administratsiooni divisjoni direktor, panga asepresident Leho Lugna ütles, et pank peab läbirääkimisi mitme välismaise investoriga, kes on huvitatud majade ostmisest. «On paar ostjat, kes tahavad osta korraga kõiki viit maja ning mõned, kes on huvitatud kahe maja ostust,» ütles Lugna. «Kahjuks on kõik huvilised lääne päritolu,» sõnas ta.
  Lugna keeldus kuni lepingute allkirjastamiseni huvilisi avalikustamast. Uue, 300 mln krooni maksnud peahoone müüki põhjendas Lugna majandusliku kasuga. «Ise jääme rentnikeks, nii on majanduslikult kasulikum,» lausus ta.
  Lugna kinnitas, et Ühispanga kõrge peahoone müügihind tõuseb üle 300 mln kroonise omahinna. Ehitusmaksumusest kallimalt müüakse ka Tallinna Panga endine peahoone, mille hind läheb üle 130 mln krooni. «Lõplik hind sõltub ostjast, mitu maja ta ostab,» ütles Lugna. Ta ei soovinud kommenteerida, kas kinnistute ostu-müügilepingud sõlmitakse veel sellel aastal.
  Kinnisvarafirma AS Arco Vara juhatuse esimees Ivar Siimar ütles, et Arco Vara vahendab kahte Ühispanga majade vastu huvi tundvat firmat. «Tegu on Euroopas kinnisvara alal tegutsevate ettevõtetega,» ütles ta. Täpsemalt lubas Siimar huvilistest rääkida kuu aja pärast, sest siis on asjas rohkem selgust.
  Maakri Ehituse ASi pankrotihaldur Veli Kraavi müüb algselt AB Grupile ehitatud büroohoonet Tallinnas Stockmanni kaubamaja taga. Hoone ehitusmaksumus oli 120 mln krooni, Kraavi sõnul jääb müügihinnaks umbes 100 miljonit krooni. «Veel sel nädalal kutsume kokku pankrotitoimkonna, et kiirendada maja müüki,» lausus Kraavi. Tema sõnul on seni ilmutanud maja vastu huvi nii kohalikud kui lääne investorid, kuid läbirääkimised on olnud pinnapealsed.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.