• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Majandus hõiskab

  «Viimastel kuudel on maailma ja OECD liikmesriikide majanduskasvuväljavaated tunduvalt paranenud. 1998. aasta lõpu majanduskasvu pidurdumine on lõppenud ning aastail 1999 ja 2000 on OECD riikides oodata keskmiselt 3% majanduskasvu, mis aastal 2001 tasandub 2,5protsendiliseks,» öeldakse OECD konjunktuuriuuringus. Ühtlasi tähendab OECD praegune seisukoht, et ta on tõstnud oma maikuuprognoosi ligi 1,5% võrra. Optimismiks annab alust asjaolu, et kõik kolm suurt majanduspiirkonda -- Euroopa Liit, USA ja Jaapan -- on stabiilse majanduskasvu staadiumis.
  USAs jätkub majanduse kõrgkonjunktuur juba kaheksandat aastat järjest. Ja ehkki kodumaine nõudlus, mis 1999. aasta esimesel poolel oli põhiline majanduskasvu tagaja, on hakanud kahanema, korvab selle kogu maailmas kasvav nõudlus, arvab OECD. USA majanduskasvu prognoosiks pakutakse tänavu 3,8% ja 2000. a 3,1%. OECD soodsat USA-prognoosi võivad tumestada üksnes dollari langus suure jooksevkonto puudujäägi tõttu või järsk kukkumine New Yorgi börsil.
  Euroopa Liidu majandusväljavaateid peab OECD lähiaastail heaks. 2000. ja 2001. aastal ELi majanduskasvuks pakutakse 2,8%. Tunduvalt paraneb tööturu olukord, kus neil aastail luuakse 2,5 mln uut töökohta.
  Et inflatsioon püsib muutumatu, siis OECD intressitõstmisi ette ei näe.
  1990ndate majanduse murelaps Jaapan on märgatavalt toibunud, mis on maailmamajanduse seisukohalt hea märk. Aastail 2000 ja 2001 ennustab OECD Jaapani majanduskasvuks 1%, kasvu takistab tugev jeen ja majanduses käivad struktuurimuutused.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Euroopa Liit annab juhiseid, kuidas osta Venemaa gaasi ilma sanktsioone rikkumata
Euroopa Liit kavatseb oma gaasiimportijatele pakkuda lahendust, kuidas vältida Venemaalt kütuse ostmisel sanktsioonide rikkumist ja samal ajal tõhusalt rahuldada president Vladimir Putini nõuet maksta gaasi eest rublades.
Euroopa Liit kavatseb oma gaasiimportijatele pakkuda lahendust, kuidas vältida Venemaalt kütuse ostmisel sanktsioonide rikkumist ja samal ajal tõhusalt rahuldada president Vladimir Putini nõuet maksta gaasi eest rublades.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.