• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ahvenamaa heitleb Soome valitsusega

  Soome valitsus, mis üldjuhul on Euroopa Liidu (EL) nõudeid püüdlikult täitnud, suhtub vastumeelsusega ELi meresõidudirektiivide kehtestamisse, mis muu hulgas annab riikidele õiguse kehtestada laevade tonnimaks ja kaotada meremeeste sotsiaalmaks.
  «Soome valitsus pole aru saanud, et meresõit on Ahvenamaale elulise tähtsusega, sest see annab 41% Ahvenamaa sisemajanduse kogutoodangust (SKT). Kogu Soome riigis on näitaja 0,3% SKTst,» ütles Ahvenamaa omavalitsuse esindaja Yngve Mörn.
  Ahvenamaa esindajad on seisukohal, et kui valitsus ei ole nõus ELi meresõidureegleid rakendama, tuleb tal hakata maksma Ahvenamaale eritoetust, kui sealne majandus raskustesse satub. Ühtlasi valmistub Ahvenamaa oma laevaregistri loomiseks.
  Kaheksa Ahvenamaa laevafirmat annavad Soomes tööd 7000 inimesele. Neile kuulub kolmandik Soome kaubalaevastikust.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kadi Heinsalu: õpilaste massitestimine on ette läbi kukkunud üritus
Koolilaste kiirtestimine koroonaviiruse levikut ei piira ja sel on mitu põhjust, kirjutab Äripäeva meditsiiniuudiste peatoimetaja Kadi Heinsalu.
Koolilaste kiirtestimine koroonaviiruse levikut ei piira ja sel on mitu põhjust, kirjutab Äripäeva meditsiiniuudiste peatoimetaja Kadi Heinsalu.
S&P 500 ja Dow Jones seadsid uued rekordid
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Unimed Kliinikud ostis kaks hambakliinikut
Unimed Kliinikud OÜ ostab KW ja Al Mare hambakliinikud.
Unimed Kliinikud OÜ ostab KW ja Al Mare hambakliinikud.
RMK võtab tööle IT-osakonna juhataja
RMK on Eesti riigile kuuluva metsa ja teiste mitmekesiste looduskoosluste hoidja, kaitsja ja majandaja. RMK teenib riigile metsa majandades tulu, kasvatab metsataimi ja korraldab metsa- ja looduskaitsetöid. Lisaks loob RMK looduses liikumise võimalusi oma puhke- ja kaitsealadel ja kujundab loodusteadlikkust. RMK-s töötab 700 inimest.
RMK on Eesti riigile kuuluva metsa ja teiste mitmekesiste looduskoosluste hoidja, kaitsja ja majandaja. RMK teenib riigile metsa majandades tulu, kasvatab metsataimi ja korraldab metsa- ja looduskaitsetöid. Lisaks loob RMK looduses liikumise võimalusi oma puhke- ja kaitsealadel ja kujundab loodusteadlikkust. RMK-s töötab 700 inimest.