• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  HEXil Euroopa kallimad firmad

  Seda hinna ja tulude suhte alusel (P/E) -- Helsingi börsi suurima osakaaluga aktsiate Nokia ja Sonera P/E näitajad on praeguse kursi alusel 80 ja 105, mis tähendab, et Sonera aktsia hind on enam kui sada korda firma kasumist suurem. Järgmisel aastal peaks näitaja paremate kasuminäitajate korral olema vastavalt 65 ja 77.
  Veel alles augustis oli HEXi kõigi aktsiate P/E suhe investeerimispanga Salomon Smith Barney arvestuste järgi alla 25 ehk vaid pisut Lääne-Euroopa börside keskmisest kõrgem.
  Nokia ja Sonera on viinud tõusule kogu infotehnoloogia- ja elektroonikasektori, mille arvele langeb umbes 80 protsenti kogu HEX-i turuväärtusest.
  Traadita side külgetõmbest räägib seegi, et Nokia mobiilsideliinide ehitajate Jot Automationi ja PMJ Automeci börsikursid ja P/E on absoluutselt erinevad muude metalliala firmade omast.
  JOT Automationi P/E on praegu 100 ringis ja firma turuväärtus ca 8 mld marka. Käibelt üle 20 korra suurema Rautaruukki turuväärtus on palju väiksem ja P/E vaid kümnendik JOT tasemest.
  Kasumis ning kiire kasvuga firmade kõrge P/E tase näitab, et investorid eeldavad tulevikus firma veelgi kiiremat kasvu ning suuremat tulusust.
  Kui majanduse traditsioonilistes sektorites ennustatakse kassavoo kasvu 4--5%, siis nt USA investorid ennustavad traadita side, interneti ja e-kaubandusega seotud alal kasvu vähemalt 15--25 protsenti aastas.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.