• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Meeldejäävaim majandussündmus aastast 1999?

  Kõige paremat meelt tegi vast ikkagi see, et tegelikult me suutsime sellest kriisist suhteliselt kergelt väljuda ja et jalad said kesksuveks põhja, mis annab uue lootuse edaspidiseks.
  See pole konkreetne sündmus küll, aga minu meelest siiski kõige olulisem mööduvast aastast nii meile kui ka globaalses mastaabis -- kogu maailm tuli kriisist suhteliselt hästi välja.
  Nimetaksin kaht asja. Esimene asi oleks Telekomi erastamine. Arvan, et see oli väga hästi tehtud ja aasta esimesel poolel võib-olla kõige enam kõneainet pakkunud asi ülde.
  Teine pole niivõrd konkreetne sündmus, pigem kui protsess ja see puudutab kogu e-kaubanduse ja interneti arengut -- meil jõudis see inimeste ajudesse ja hakkas kiiresti kinnistuma ikka aastal 1999.
  Kõige rohkem kõlapinda sai ilmselt Telekomi aktsiate müük aasta alguses. Kui võtta sündmust kui protsessi, siis võib-olla võiks nimetada ettevõtete korrastamisprotsessi ehk terad ja sõklad eraldusid majanduslanguse tingimustes, kui elu läks raskemaks ning raha enam börsil teenida ei saanud ja seda tuli teha oma tööga. Kujunesid välja n-ö liiderettevõtted igas valdkonnas.
  Esimene sündmus, mis meelde jääb, on ikkagi see, et olime Eesti ettevõtete TOP 100s 11. kohal. See on meie jaoks väga suur saavutus, see on tunnustus meie tööle ja me hindame seda väga. See on tippsündmus firma tasandil.
  Riigi tasandil võetuna oli neid sündmusi üsna palju -- vaieldamatult edukas oli Telekomi erastamine, nimetaksin ka seda, et TOP pandi erastamisele, või seegi, et eelarve oli tänase (eilse -- toim.) seisuga täis, on samuti suur asi. Ja majanduse seisukohalt oli samuti oluline see, et parempoolsed erakonnad said võimule.
  Ja tegelikult on tänavune kõige tähtsam sündmus ikkagi ettevõtete tulumaksu kaotamine -- nimetan seda supersündmuseks.
  Eestisse lisandus üks laevaehitaja -- AS Info-Auto ja tema tütarettevõte Balti Merekaater, kes tegid Rootsi jooniste järgi lootsilaeva Eesti riigile. Eredamat sündmust Eesti majandusest minu jaoks on raske leida. Tugeva majandussündmusena tõstaksin esile kindlasti Telekomi erastamist, ning panganduse korrastumist.
  Kui rääkida majandust mõjutavast puhtpoliitilisest sündmusest, siis tuleb nimetada kindlasti tulumaksuvabastust ettevõtetele, kuigi me efekti hakkame nägema ehk alles ületuleval, 2001. aastal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.