Ülo Toomsalu • 3. veebruar 2000 kell 6:00

Lepp nõus hüvitise eest taanduma

Eesti Televisiooni vallandatud peadirektor Toomas Lepp on valmis lõpetama sõja ringhäälingunõukoguga, kui saab selle eest rahalist hüvitist, kirjutab Sõnumileht.

Toomas Lepp on Sõnumilehe andmetel valmis loobuma ETV peadirektori tooli eest võitlemast, kui saab hüvitist. Väidetavalt on ta juba valinud usaldusisiku, kelle kaudu loodab ringhäälingunõukogu juhtidega töölepingu lõpetamises kokkuleppele jõuda.

Varem on Lepp rääkinud plaanist kaevata ringhäälingunõukogu (RHN) otsus ta teist korda vallandada töövaidluskomisjoni ja esitada kohtusse hagi RHNi liikme Andres Herkeli vastu.

'Mul on sellest tsirkusest kõrini,' tunnistas Toomas Lepp. 'Mina seda mängu enam kaasa ei mängi.' Võimalikust leppest tööandjaga ja hüvitisest keeldus ta aga rääkimast.

1997. aasta novembri alguses sõlmisid RHN ja Toomas Lepp viieaastase töölepingu. Selle järgi peaks Lepp tänase päeva seisuga ametisoleku aja lõpuni saama palka koos preemiatega 1 036 000 krooni. Lepa kuupalk oli 28 000 krooni.

'Olen sellest (Lepa soovist saada hüvitist - toim.) kuulnud,' kinnitas tundmatuks jääda soovinud ringhäälingunõukogu liige. Tema hinnangul on ilmne, et Lepal on võimatu peadirektori ametisse naasta. 'Mingi taktika on Lepal olemas,' avaldas nõukogu liige veendumust. 'Ja mina sellesse ei sekku. Ei usu, et teda praegune olukord rahuldab.'

Ringhäälingunõukogu esimees Paul-Eerik Rummo ütles, et pole kuulnud Lepa soovist saada hüvitust ega soovi ennustada selle saamise võimalikkust.

'Hüvitist saaks maksta ainult ETV eelarvest,' selgitas Rummo. 'Kuid telekanali seisu teame ju kõik (ETV rahakotis haigutab 47,7 miljoni krooni suurune võlg - toim). Hüvitise maksmine nõuaks väga põhjalikku ja suurt kaalumist. Minu meelest on tegemist kauplemisega, mida võiks ka tehinguks või isegi sobinguks nimetada.'

Hetkel kuum