Toomas Truuverk • 8. veebruar 2000 kell 14:52

Viru Õlitööstus tootis aastaga 116 000 tonni põlevkivisaadusi

Viru Keemia Grupi (VKG) tütarettevõtte ASi Viru Õlitööstus kogutoodang 1999. aastal oli 116 000 tonni, millest 100 000 tonni moodustasid erinevad põlevkiviõlid ja 16 000 tonni koks, teatas ettevõte ÄP Online?le

Eelmisel aastal alanud nafta maailmaturuhinna tõus ning Venemaa naftatoodete ekspordi piiramine mõjus Viru Õlitööstusele soodsalt, ütles VKG juhatuse esimees Janek Parkman. Ta lisas, et viimasel ajal suurenenud nõudlus koksi järele ületab ettevõtte tootmisvõimsuse.

Toodangust realiseerib VKG 34% Eestis, ülejäänu läheb ekspordiks Balti riikidesse, SRÜ-sse ja Lääne-Euroopasse.

Põlevkiviõli leiab kasutamist madala väävlisisaldusega keskkonnasõbraliku kütteõlina katlamajades, kuid üha laiemalt äratab ta huvi kui laevade punkriõli komponent.

Hetkel kuum