• OMX Baltic0,22%300,68
  • OMX Riga0,06%893,52
  • OMX Tallinn0,12%2 071,16
  • OMX Vilnius0,3%1 206,04
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 1000,00%8 822,91
  • Nikkei 2250,06%39 810,88
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,85
  • OMX Baltic0,22%300,68
  • OMX Riga0,06%893,52
  • OMX Tallinn0,12%2 071,16
  • OMX Vilnius0,3%1 206,04
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 1000,00%8 822,91
  • Nikkei 2250,06%39 810,88
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,85
  • 10.03.00, 00:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Toost vene külalislahkusele

- Viisakas onõigel ajal sööma saabuda.

Artikkel jätkub pärast reklaami

- Lauda istutakse kohe. Kokteile juuakse enne söömist haruharva.
- Enamikus korterites onainult 2 ruumi: köök ning tuba, mida kasutatakse söögi-, elu- ja magamistoana. Külalised istuvad lähestikku üksteise kõrval ja veedavad kogu õhtu lauas istudes. Vahel lükatakse pärast söömist mööbel kõrvale, et tantsimiseks ruumi teha.

Artikkel jätkub pärast reklaami

- Laual onväike taldrik suupistete jaoks, praetaldrik, viinapits, klaas mahla või mineraalvee jaoks ja veiniklaas (vei
- ontavaliselt magus).

Artikkel jätkub pärast reklaami

- Kui kõik onlauda istunud, pakutakse suupisteid (zakuski) ja kas rukki- või elegantsemaks peetavat valget leiba.
- Leiba süüakse iga toiduga. Leivata toitu peetakse puudulikuks. Leiva raiskamist peetakse patuks, ärge võtke tükki, kui te pole kindel, et selle ära sööte.

Artikkel jätkub pärast reklaami

- Peremees alustab einet, öeldes toosti ning kõik joovad ühe sõõmuga pitsi viina. Tooste tehakse jätkuvalt söömise ajal ja ka hiljem. Kindlasti sööge pärast iga toosti midagi, vastasel juhul jääte sellise tempo juures kiiresti purju. Ärge alustage joomist enne esimest toosti.
- Teid võidakse eine kestel paluda öelda toost. Saate inimestele muljet avaldada, pidades väikese kõne vene keeles.

Artikkel jätkub pärast reklaami

- Kui te ei soovi viina juua, öelge, et peate autot juhtima või et teil ontervisega probleeme.
- Enne sööma hakkamist soovitakse üksteisele ühiselt head isu.

Artikkel jätkub pärast reklaami

- Tõstke endale käest antavatelt vaagnatelt ise.
- Ärge alustage söömist enne, kui perenaine seda teeb.

Artikkel jätkub pärast reklaami

- Nii kodudes kui restoranides serveeritakse mõningaid toite ? seeni, riisi või kartuleid ? väikestes kaetud pottides, et need ei jahtuks.
- Sööge aeglaselt, sest kohe, kui taldrik tühjaks saab, täidab perenaine selle uuesti. Teid sunnitakse sööma, kuni kindlalt ütlete, et ei suuda enam.

Artikkel jätkub pärast reklaami

- Paljud venelased suitsetavad nii süües kui toidukäikude vahel.
- Näitamaks, et lõpetasite söömise, asetage nuga ja kahvel horisontaalselt taldrikule.

Artikkel jätkub pärast reklaami

- Pärast lõuna- ja õhtusööki juuakse teed või kohvi kookide või küpsistega. Magustoiduga serveeritakse sageli ka alkohol. Venelased jätkavad tihti viina ja veini joomist pärast magustoidu lõpetamist.
- Venelaste lemmikjook ontee, seda juuakse sageli klaasist, mitte tassist. Piima lisavad venelased teele harva, kuid tihti joovad nad seda kas sidruni või lusikatäie moosiga. Vahel rüüpavad teed ka läbi suus hoitava suhkrutüki.

Artikkel jätkub pärast reklaami

- Venelased peavad kohe pärast söömist lahkumist ebaviisakaks. Isegi argipäevased õhtusöögid kestavad sageli mitu tundi. Jääge umbes pooleks tunniks pärast seda, kui kohv või tee onserveeritud.
Täidis: 450 g pehmet veiseliha, ½ klaasi vett, 2 suurt sibulat, soola, musta pipart
Taigen: 400 g jahu, ¾ klaasi vett
Serveerimiseks: hapukoort, majoneesi, maitserohelist
- Liha aetakse koos sibulaga läbi hakklihamasina ning klopitakse vee, soola ja pipraga ühtlaseks massiks. Nuudlitaigen rullitakse õhukeseks, lõigatakse neljakandilisteks tükkideks (3×3 cm). Igale taignatükile asetatakse täidisekuhi, keeratakse kokku kolmnurkseks pirukaks, servad surutakse kõvasti kinni. Hoitakse kasutamiseni külmas kohas. Enne lauale andmist keedetakse pelmeene puljongis, kuni nad tõusevad pinnale. Lisada juurde hapukoort, majoneesi, pipart ja maitserohelist.
Autor: ÄP

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    2 k 10 p 23 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele