Inno Tähismaa • 14. märts 2000 kell 16:33

Neivelt asus juhtima presidendi kultuurirahastut

Esimest korda pärast Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu registreerimist sihtasutusena oli täna koos kultuurirahastu nõukogu, kes valis rahastu nõukogu esimeheks Hansapanga juhatuse esimehe Indrek Neivelti, teatas presidendi pressiteenistus.

Kultuurirahastu nõukokku kuuluvad veel kunstnik Olev Subbi, kirjanik Ain Kaalep, ärimees Toomas Luman ja presidendi nõunik Toomas Kiho.

Nõukogu kinnitas selle aasta esimesed rahaeraldised. Kultuurirahastu toetab Ruhnu kiriku restaureerimist, fondi '100-aastane eestlane', rahvaluulepreemiaid ja algatust 'Eesti lipp igale majale'.

Vabariigi President ja kultuurirahastu nõukogu olid üksmeelel vajaduse osas hoolitseda Eesti laiema tuntuse eest maailmas. Vabariigi President näeb Eesti laialdasemat tuntust kui üht olulist julgeolekugarantiid. Arutati ka võimalust hakata välja andma aastapreemiat väljapaistvale teadlasele.

Hetkel kuum