Inno Tähismaa • 26. aprill 2000 kell 15:16

Hansabanka ühines ametlikult Ventspils UBBga

Täna peetud erakorralisel üldkoosolekul otsustasid Läti Hansabanka aktsionärid kiita heaks a/s Hansabanka ja a/s Ventspils Apvienot? Baltijas Banka (Ventspils UBB) ühinemine, teatas Hansapank börsile.

Ühinemisel ühendatakse Ventspils UBB ja a/s Hansabanka ning kõik Ventspils UBB varad ja kohustused lähevad üle a/s Hansabankale.

Hansapank on saanud Läti ja Eesti keskpankadelt loa omandada 100% Ventspils UBB aktsiatest. Ventspils UBB ostu-müügi leping sõlmiti käesoleva aasta 24. veebruaril.

Kahe panga ühendamise käigus suurendab Hansapank oma Läti tütarfirma aktsiakapitali 7,5 miljoni lati võrra suunatud aktsiaemissiooni kaudu. Hansabanka ja Venspils UBB ühinemine viiakse läbi aktsiate vahetuse teel, mille käigus emiteeritakse 7,5 miljonit uut aktsiat nimiväärtusega 1 latt aktsia kohta.

Hansapangale kuulub 96,6% Hansabanka aktsiatest.

Hetkel kuum