Ülo Toomsalu • 27. aprill 2000 kell 6:24

Hotellifirma Accor jätkamine Eestis küsimärgi all

Maailma üks suuremaid hotellikette Accor võib jääda peatselt ilma hotellipidamise lepingust hotellis Grand Hotel Mercure Tallinn, sest pole suutnud tuua hotelli plaanitud hulgal kliente, kirjutab Postimees.

Vahetult enne ülestõusmispühi lahkus Grand Hotel Mercure Tallinna direktori kohalt Miguel Alain, kelle oli kohale määranud Accor. Tõenäoliselt lahkub veel sel kuul töölt ka hotelli peakokk. Hotelli tööd juhib ajutiselt hotelli omanikfirma Irnesse Kapitali juhataja Peedu Zeiger.

Postimehe andmeil on tekkinud lahkhelid hotelli omaniku Alexander Kofkini ja Accori vahel, sest Accori toodud klientide arv on plaanitust oluliselt vähemaks jäänud. Läinud aastal oli Grand Hotel Mercure"i hotellitubade keskmine täituvus 40 protsenti.

Hotelli nõukogu aseesimees Olav Uusna ei nõustunud väidetega, nagu oleksid hotelli omanikud prantslastest hotellipidajatega rahulolematud. 'Pärast pikka remonti oli tegemist ikkagi esimese tegevusaastaga.'

Uusna tunnistas, et Accor püstitatud eesmärkidega toime ei tulnud. Tema sõnul on vara kommenteerida, kas omanikud jätkavad koostööd Accoriga või lõpetavad selle, sest läbirääkimised alles kestavad.

Hotelli ainuomanik Alexander Kofkin on valmis koostööst prantslastega loobuma. Hotell kaotaks siis küll Grand Mercure"i nime, ent Kofkin on patenteerinud hotellinime Grand Hotel Tallinn, mille all saab endine Tallinna hotell oma tegevust jätkata.

Accor on plaaninud Ida-Euroopa ja endistes NSV Liidu riikides alustada laialdast hotellide opereerimist ning lisaks Baltimaadele on laienetud ka Moskvasse. Koostöö võimalik katkemine endises Tallinna hotellis oleks Accori esimene suurem tagasilöök endise NSV Liidu maades.

Hetkel kuum