2. mai 2000 kell 7:49

Esimese kvartali eelarvedefitsiit on ligi 200 miljonit krooni

Esimeses kvartalis ületasid valitsussektori kulud laekunud tulusid 182,1 miljoni krooni võrra. Sellest ainuüksi märtsis ületasid kulud tulusid 126,1 miljoni krooni võrra.

Kolme kuu eelarvedefitsiit moodustas käesolevaks aastaks prognoositavast sisemajanduse koguproduktist 0,22 % ning esimese kvartali hinnangulisestSKP-st ühe protsendi.

Aasta alguses Rahvusvahelise Valuutafondiga kooskõlastatud Majanduspoliitikamemorandumis lubas Eesti hoida esimese kvartali eelarvedefitsiidi alla 410miljoni krooni. Seega jäi tegelik defitsiit üle kahe korra madalamaks.

Valitsussektori konsolideeritud tulude maht oli kolme kuuga 6,63 miljarditkrooni ehk 21,3 % aastaks oodatavast tulude mahust. Valitsussektori tuludmärtsis moodustasid 2,47 miljardit krooni ehk 7,9 % aastaks oodatavast.

Maksudest on kolme kuuga kõige paremini laekunud ettevõtte tulumaks - 35,0 %eelarvest - ning kõige halvemini aktsiisid - 13,5 % eelarvest. Sealjuuresoli märtsikuu ettevõtte tulumaksu laekumine 19,3 % eelarvest.

Detailsemad andmed valitsussektori finantsnäitajate kohta ning andmeteavaldamise kalender asuvad Rahandusministeeriumi interneti koduleheküljel www.fin.ee.

Hetkel kuum