Inno Tähismaa • 3. mai 2000 kell 10:33

Kuidas mõjutab tehnoloogia võidukaik meid viie aasta pärast? (vastab Linnar Viik)

Küsimus: Kuidas mõjutab tehnoloogia võidukaik meid viie aasta pärast?

Vastus:

Tehnoloogia areng ja inimeste valmisolek innovatsiooni tarbida liiguvad erinevas rütmis. Hetkel prevaleerivad lõpptarbija turul tooted, mille arendusse investeeriti 25 aastat, vahel isegi rohkem aega tagasi. Smart cardid, digitaalallkirjad, inimgenoomi projekt - need kõik on juba aastakümneid eksisteerinud tehnoloogiad ja plaanid, milliseid inimesed läbi põlvkondade vahtuse on hakanud massilisemalt tarbima. Parafraseerides ühte Eesti kunagist siseministrit, ei juhtu 5 aastaga mitte mmmm...idagi. Ok, arvutid lähevad kiiremaks ja väiksemaks, protsessoreid topitakse rösteritesse ja naha alla ning inimesed ostavad neid ka. Aga täpselt samamoodi ostavad inimesed tehispeenisekujulisi joysticke ning topless hiirematte. Laiemas skoobis garanteerivad edu riigile, ettevõtetele ja inimestele vaid avatus ning investeeringud haridusse, pidevasse enesetäiendamisse. Kostub kohatult arhailine, kas pole?

Hetkel kuum