Toomas Truuverk • 29. mai 2000 kell 7:01

Telekomi majandustulemused määravad täna börsi näo

Investorite tähelepanu Tallinna börsil peaks täna koonduma Telekomile, kes börsi avanemisega ühel ajal peaks avaldama oma I kvartali majandustulemused. Meie regiooni telekomisektorisse toob pinget ja kindlasti ka tähelepanu juurde ka täna alanud kahenädalane pakkumisvoor Leedu Telekomi aktsiatele.

Eesti Telekomi osas tuli ettevõtte juhtidelt möödunud nädala lõpus signaal, et I kvartali tulemused olid head. Sama meelt on oma prognoosides olnud ka analüütikud, ennustades Telekomi kvartalikasumiks 920?940 mln kroonise käibe juures ligi 250 miljonit krooni. Möödunud aasta samad näitajad olid käive 812 mln kr ja kasum 176 mln kr.

Turu normaalse aktiivsuse juures võiks selliste numbrite avaldamise järel loota aktsia hinna märgatavat tõusu. Praegusel juhul aga, kus investorid erilist aktiivsust ilmutanud pole ja eelmistele sarnastele uudistele on reageeritud suhteliselt leigelt, pole ka täna suure tõenäosusega jõulist reaktsiooni oodata. Seda kinnitab ka möödunud nädalane Telekomi aktsia hinna 2,2%ne langus ehk siis investorite soovimatus spekuleerida headest tulemustest tingitud võimalikule tõusule.

Välismaailmast täna väga tugevat suuna näitamist oodata pole. Ühendriikide börsid NYSE ja Nasdaq lõpetasid reedel mõne protsendikümnendikuga miinuses. Täna on USA turud suletud ja Euroopa börsid seega omapead liikumas.

Hetkel kuum