Ülo Toomsalu • 30. mai 2000 kell 6:02

Koalitsioon on vastu Tallinna juhtide plaanile vara konkursita müüa

Linnavalitsuse plaan müüa Tallinna kesklinnas Admiraliteedi basseini juures asuv ligi 4,2 hektari suurune maatükk kinnisvarafirmale Ober Haus on tekitanud vastuseisu nii volikogu opositsioonis kui ka koalitsiooni osades liikmetes, kirjutab Postimees.

'Küsimus ei ole mitte nii väga just selles maatükis, vaid linnapea Jüri Mõisa üldisemas plaanis erinevate objektide müügile või rendile andmise korral konkursse enam mitte korraldada, sest selline käitumine võib kahjustada linna huve,' rääkis Tallinna linnavolikogu reformierakondlasest esimees Rein Voog.

Voogi väitel ei ole reedesed teated, nagu oleks koalitsiooninõukogu maatüki müümise Ober Hausile heaks kiitnud, õiged ning nimetatud küsimust arutatakse veel vähemalt korra ja seda nõukogu tänasel istungil.

Volikogu Keskerakonna fraktsiooni esimehe Toivo Tootseni sõnul võiks konkursita müüki kaaluda küll väiksemate objektide korral, kuid nii tähtsate asjade puhul seda kindlasti teha ei saa.

'Ilma konkursita ei või me kunagi kindlad olla, et linn mingi maatüki või hoone müügist võimalikult suurt kasu lõikab. Lisaks sellele on konkursita müük ka selge taimelava korruptsioonile, kuna üks või teine huvigrupp võib otsustajaid mõjutama hakata,' lisas Tootsen.

Hetkel kuum