Inno Tähismaa • 16. juuni 2000 kell 14:24

Uus kindlustusseadus toetab seltside kliente, muudab seltside tegevust

Äsja rahandusministeeriumis valminud kindlustustegevuse seaduse uus variant lõpetab olukorra, kus kindlustusvõtjad kaotavad kehvas seisus seltsides sadu miljoneid kroone, kirjutab esmaspäevane Äripäev.

Veel möödunud aastal põhjendas kindlustusinspektsioon klientide raha kadumist korraliku seaduse puudumisega. Pärast viie seltsi pankrotistumist sai seadus lõpuks valmis ja see võib nüüdki seltsides muutusi põhjustada.

'Ma ei usu, et kõikide praegu tegutsevate seltside omanikud ja juhtkonnad on juba uue, oluliselt kõrgema kvalitatiivse taseme saavutanud,' ütles Hansapanga Kindlustuse juhatuse esimees Priit Potisepp.

Seltside esindajad ei julge veel öelda, missugustel seltsidel võib probleeme tulla.

Uue seaduse kohaselt peab seltsi asutamisel esitama inspektsioonile lisaks nõukogu ja juhatuse liikmetele ka seltsist kümnendikku omavate inimeste andmed.

Hetkel kuum