26. juuni 2000 kell 12:38

Opositsioon: Riigikontroll peab taastama keskpanga maine

Homme annab valitsus hinnangu Riigikogu Eestimaa Rahvaliidu fraktsiooni algatatud Riigikogu otsuse kohta, mis kohustab Riigikontrolli kontrollima Eesti Panga tegevust.

Riigikontrolli erapooletu ülevaade aitab selgitada või hajutada võimalikke panga- ja rahapoliitika väliseid vastuolusid, ebaselgust ja küsitavusi, mis tekkisid Eesti Panga nõukogu ja Vabariigi Presidendi vahel keskpangale uut presidenti määrates. Riigikontrolli poolt Eesti Pangas läbiviidav kontroll aitab taastada keskpanga kahjustatud autoriteeti, kirjutavad Rahvaliidu poliitikud otsuse-eelnõu seletuskirjas.

'Teoreetiliselt ei ole meil kindlasti midagi selle vastu, et riigikontroll tuleb ja vaatab üle ning kinnitab veel kord, et kõik on korras,' kommenteeris Eesti Panga president Vahur Kraft Postimehele Rahvaliidu koostatud eelnõud. 'Kuid teiselt poolt on keskpankade juures väga oluline just usaldusväärsus.'

Krafti hinnangul võib Riigikontrolli saatmine Eesti Panka edastada välismaailmale signaali, et Eesti Pangas on kogu aeg mingisugused probleemid.

Hetkel kuum