Madli Zobel • 14. juuli 2000 kell 9:38

Äriliidrid arutasid Neeme Järviga Eesti kultuuri tulevikku

Eile õhtul arutasid Eesti Suurettevõtjate Assotsatsiooni (ESEA) juhid Pärnus dirigent Neeme Järviga võimalust luua kultuuri ja elukeskkonna edendamist toetav fond või sihtkapital.

'ESEA on mõjutada paremuse poole Eesti ärikeskkonda. Kultuuri ja äri lähenedes muutuks laiemas perpektiivis kogu meie elukeskkond,' nentis Aadu Luukas.

Urmas Sõõrumaa leidis, et tippkultuur maailmanimega tippdirigentide ja orkestrite näol on Eesti olulisimaid kaubamärke, mille järgi Eestit maailmas teatakse. 'Eestis on tõsine vajadus kardinaalselt ümber vaadata riigi suhtumine süvakultuuri,' tõdes Sõõrumaa. 'Riigil nagu firmalgi peab olema kindel turunduspoliitika ja kultuur on üks selle kandjaid.'

'Loodan, et edaspidine sama tõhus koostöö viib Pärnu, ja Eesti maailma kultuurikaardile,' märkis Neeme Järvi. 'Tunne, millega täna siit kohtumiselt lahkun ütleb, et üheskoos võivad äri ja kultuur ülevaid asju korda saata.'

Hetkel kuum