Kaja Koovit • 18. juuli 2000 kell 14:19

Sampo maksab Optiva väikeaktsonäridele aktsia eest 7,5 krooni

Sampo Finance teeb neljapäeval Optiva Panga väikeaktsionäride ostupakkumise ja maksab aktsia eest 7,5 krooni. 'Väikeaktsionäridele tehtava ostupakkumise teade ilmub lehes neljapäeval. Aktsiate eest makstakse pakkumise käigus 7,5 krooni ehk sama hinda, millega Sampo omandas aktsiad Eesti Ühispangalt ja NG investeeringutelt,' ütles Sampo Finance puhkusel viibiva tegevdirektori Sirpa Mannila assistent. Eesti Pangale kuuluvate 57,9% aktsiate eest maksab Sampo 214 mln krooni ehk 9 krooni aktsia eest. Keskpank osaleb aga Optiva Panga bilansis olevate riskivarade müügist saadud kahjumite katmises ning lõplik aktsai hind selgub alles 2002. aasta keskpaigas. Täna allkirjastasid Sampo Finance Ltd ja Eesti Pank Optiva Panga aktsiate ostu-müügilepingu lõppmemorandumi.

Hetkel kuum