Toomas Truuverk • 30. juuli 2000 kell 22:00

USA majanduskasv toetas dollarit

Nagu aktsiaturgudelgi, oodati ka valuutaturul pingsalt Ühendriikide II kvartali sisemajanduse kogutoodangu näitaja avaldamist reede õhtul.

Kui Ühendriikide aktsiad viis tugev majanduskasv (II kvartali SKT +5,2) langusesse, siis dollarile mõjus see loomulikult hästi. Ootamatult tugev II kvartali majanduskasv ei anna põhjust rääkida Greenspani viimastes esinemistes välja käidud kergest jahenemisest.

Reedel avaldatu valguses usuvad analüütikud, et 22. augustil kogunev USA Föderaalreservi vabaturu komitee otsustab siiski intressimäärasid tõsta. Viimati tõstis Fed pankade üleöölaenumäära maikuus 6,5-le.

USA dollar tugevnes pärast SKT näitaja avaldamist Jaapani jeeni vastu kahe nädala ja euro vastu nädala tugevaima kursini ? 109,47 USD/JPY ja 0,9230 EUR/USD.

Ka sel nädalal on tulemas USAst olulisi makromajandusnäitajaid, nagu tööstustoodangu ja töötuse numbrid. Analüütikute sõnul võib siit tulla reedesele teatele risti vastupidist infot. Kuidas dollar sel nädal liigub, oleneb suuresti just avaldatavatest numbritest.

Hetkel kuum