Ülo Toomsalu • 2. august 2000 kell 8:09

Kohtla-Järve linnafirmasid ähvardavad miljonivõlad

Kohtla-Järve vee-, sooja- ja bussiettevõte võivad lõpetada pankrotiga, sest nad pole seni maksnud ära oma miljonitesse kroonidesse ulatuvaid võlgasid maksuametile ja mitmele firmale, kirjutab Postimees. Nende kolme firma pankrot tähendaks ühtlasi Kohtla-Järve infrastruktuuri lagunemist, sest tegemist on suurimate ettevõtetega, mille enamusaktsiad või osa neist kuuluvad linnavalitsusele. Kolmest linnaettevõttest viimasena sattus eile pankrotiohus olevate firmade nimekirja AS Järve Vesi, kellelt AS Viru Biopuhastus nõuab kohtu kaudu tagasi linna heitvee puhastamise eest saamata jäänud 2,5 miljonit krooni. Võlgu on nad ka maksuametile. Samuti ähvardab pankrot linna soojaettevõtet Kohtla-Järve Soojus ja bussifirmat Järve ATP. Esimese suhtes on kohus juba algatanud pankrotimenetluse ja pankrotihaldur Peeter Sepper on kohtule esitatud aruandes teinud ettepaneku pankrot välja kuulutada. Ettevõtte juhtkond on pankrotiolukorda kategooriliselt eitanud. Maksuamet on 3,4 miljoni kroonise maksuvõla tõttu teinud pankrotihoiatuse ASile Järve ATP, mille kosumist Ida-Virumaa maksuamet firma juhtkonnas toimunud muudatuste tõttu siiski loodab.

Hetkel kuum