2. august 2000 kell 9:48

Ministrid arutavad eelarvet Kallasega nelja silma all

Eile õhtul esimest korda valitsuse kabinetiistungil arutlusel olnud järgmise aasta riigieelarve suurus on 29 mld krooni. 'Sellega tuleb hakkama saada, aga eile pani see ministrid mõtlema,' ütles rahandusministeeriumi nõunik Daniel Vaarik. 'Tekib küsimus, et kes siis ikkagi ütleb, mis on õige kulutus ja mis mitte.' Vaariku sõnul kohtuvad seetõttu ministrid riigieelarve teemal igaüks eraldi rahandusminister Siim Kallasega. 15. augustiks peaks mingi selgus tuleva aasta eelarverahade jaotumise osas käes olema, sest siis läheb eelarveprojekt taas valitsuse kabinetiistungile. Riigieelarve eelnõu peab olema riigikogule üle antud 30. septembriks. 'On väheusutav, et me seda ennetähtaegselt teha jõuaksime,' lausus Vaarik.

Hetkel kuum