2. august 2000 kell 7:59

Viljandi piimatootjad lõid ühistu

Viljandimaa piimatootjad lõid eile tulundusühistu Mulgi Piim, et selle kaudu oma toodangut paremini turustada, kirjutab tänane Sakala. Asutamiskoosolekut juhatanud Pajumäe talu peremehe Arvo Veidenbergi ütlemist mööda on uue ühistu eesmärk koondada võimalikult suurem kogus piima, et pakkuda seda tööstustele. 'Ühistu eesmärk on ühendada piimatootmisega tegelevaid põllumajandustootjaid ning oma liikmete ühise tegutsemise kaudu edendada nende ettevõtluse tulukust,' rääkis Veidenberg organisatsiooni põhikirja tutvustades. Ühistusse võib kuuluda iga piimatootmisega tegelev põllumajandusettevõtja. Liikmeks astuja peab tasuma 5000 krooni, mis jääb ühistu osakapitaliks. 22 koosolekul osalenud piimatootjast kirjutas protokollile alla 18 inimest.

Hetkel kuum