Jaga lugu:

Dollar liigub euro vastu rekordi suunas

Euroopa keskpank otsustas oma eilsel regulaarsel koosistumisel jätta intressimäärad muutmata. Selline otsus vastas ka turgude ootustele seekordse istungi eel. Järgmist intresside tõusu oodatakse augusti lõpu poole.

Eile ja üleeile liikus aga euro kurss teiste juhtivate valuutade suhtes sirgjoones allapoole ehk nõrgenes. USA dollari ja Suurbritannia naelsterlingi vastu kukkus euro viimase 10 nädala madalaimale tasemele ja keskpanga taoline otsus andis eurole veel kerge tõuke nõrgenemise suunas.

Eile õhtul liikus euro tasemel 0,9041 EUR/USD (17,31 USD/EEK), 0,6045 EUR/GBP ja 97,89 EUR/JPY.

Analüütikute sõnul on euro olukord hetkel üpris nukker. Turud arvestavad suuresti sellega, et USA Föderaalreserv tõstab oma 22. augusti vabaturu komitee istungil taas intressimäärasid, suurendades nii veelgi vahet USA ja Euroopa intressimäärade vahel ja see on loomulikult USA dollari kasuks ja hoiab euro surve all.

Analüütikud murelikud, sest euro on kukkunud väga olulisele tehnilisele toetustasemele 90,5 sendil. Sealt läbi murdes seistakse juba silmitsi ajaloo madalaima tasemega 88,5 sendil.

Jaga lugu:
Hetkel kuum