Ülo Toomsalu • 15. august 2000 kell 6:27

Keemiatehase tööline kukkus tornist surnuks

Viru Keemia Grupi õlitööstuses algatatud sisejuurdlus peab selgitama, mis asjaoludel hukkus 19 aastat ettevõttes töötanud vanemoperaator Jaak Pent (44), kes oli gaasigeneraatorit remontides umbes 15 meetri kõrguselt alla kukkunud, kirjutab Postimees. Surma saanud töömehe leidsid tema kolleegid, kes hakkasid laupäeva öösel kadunuks jäänud Penti otsima, ütles Ida-Viru tööinspektsiooni inspektor-uurija Vello Smirnov. Esialgu pole teada, miks Kohtla-Järvel Järveküla teel asuvas keemiaettevõttes öövahetuses töötanud mees generaatoritorni ronis ning kas ta tegi seda enda algatusel või mitte. Üks õlitööstuse töötaja ütles traagilist juhtumit kommenteerides, et 19 aastat on piisavalt pikk aeg, et inimene oma töös ettevaatamatuks muutuks. Viimastel aastatel pole Viru Keemia Grupi õlitööstuses nii ränkade tagajärgedega tööõnnetusi juhtunud. Lisaks ettevõtte sisejuurdlusele uurib surmaga lõppenud õnnetust tööinspektsioon.

Hetkel kuum