23. august 2000 kell 14:34

Rahandusministeerium sooviks ikkagi maksukoormust vähendada

Rahandusministeerium pole nõus sotsiaalminister Eiki Nestoriga, kelle sõnul ei tohi maksukoormust vähendada.

Kui me järgmise aasta riigieelarve põhjal maksukoormust ei vähendaks, annaks see vaid mõnisada miljonit krooni lisaraha, mis kuluks samuti kui praegugi ära, põhimõttelisi ümberkorraldusi see aga kaasa ei too, lausus rahandusministeeriumi nõunik Daniel Vaarik. Rahandusministeerium eelistaks tema sõnul leida mõttetuid riigieelarvelisi kulusid ja sealt kokku hoida.

Eelarvevaidluste käigus ei räägitud Vaariku sõnul kulude kokkuhoiust, vaid raha küsitakse juurde põhimõttel, et mis käes, see oma ja juurde tuleb täiendavalt küsida. Mitte keegi peale mõne üksiku asutuse ei räägi kulude kokkuhoiust, vaid sellest, kust raha juurde saada, märkis Vaarik.

Sellise mõtteviisi juures on maksude tõus ohtlik, isegi kui poliitilise valikuna oleks see mõistlik, lausus Vaarik.

Hetkel kuum