Ülo Toomsalu • 1. september 2000 kell 6:11

Internet päästab metsakülas elavad lapsed pikast kooliteest

Järvamaal metsade keskel elavad õde-venda Merit ja Tanel Eensoo ei pea teiste laste kombel argipäevahommikuti kooli tõttama, vaid õpivad interneti vahendusel kodus, kirjutab Järva Teataja.

Kaheksa-aastane Merit ja üheksane Tanel tunnistasid, et tahaksid sama sageli koolis käia kui klassikaaslased, kuid nende kodust on sinna 20 kilomeetrit. Et õigeks ajaks kooli jõuda, tuleb Meritil ja Tanelil hommikul pool kuus üles tõusta, kodus õppides võivad nad aga korralikult välja magada.

Meriti ja Taneli ema Piret Eensoo on neli aastat õppinud algklassiõpetajaks. Kui eelmisel aastal pidid ema ja lapsed kooliülesandeid enamasti õpikute abil lahendama, on tänavu interneti vahendusel abiks I-III klassile mõeldud Miksikese õppeprogramm.

Sel nädalal said Eensood Paide vallavanema Ülo Ansbergiga kokkuleppele, et vald toetab arvutiostu ja internetiühenduse arvete maksmist.

Järva maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Janne Vinki hinnangul ei korva Miksike kooliskäimist, sest peale õppetundide on lapse arenguks muudki tarvis.

Purdi põhikooli õpetaja Salme Rubis ütles, et õppenõukogu otsuse kohaselt peavad Tanel ja Merit koolis käima kord nädalas. Siis võtavad uued ülesanded ja vastavad nädala jooksul õpitut. Rubise hinnangul saavad Eensoode lapsed koolis hästi hakkama.

Hetkel kuum