Ülo Toomsalu • 27. september 2000 kell 6:21

Invakohal parkiv auto satub internetti

on üleval kolm vaimsete invaliidide nimelist linki, millel asub üle 80 ebaseaduslikult invakohtadel parkiva auto foto ning piltide kõrval on välja toodud liikluseeskirja rikkunud sõidukite numbrimärgid, kirjutab Postimees.

Laste Liikluskaitse Leegioni asutajaliige ja kodulehekülje tarvis ebaseaduslikest parkijatest fotosid tegev Aaser Kurgpõld ütles, et leegion loodab vääralt pargitud autode fotode avaldamisega koputada linlaste südametunnistusele.

Veebileheküljel rippuvad fotod pärinevad tänavusest aastast ajavahemikust 9. aprill kuni 17. september ning kõik pildid on tehtud Lasnamäel asuvate Vesse Maksimarketi ja Koduextra poodide ees.

Osal fotodel on näha ka auto omanik ning kõikide piltide kõrval on suurelt välja toodud valesti pargitud auto numbrimärk.

Kurgpõld märkis, et inimesed ei pargi autosid invakohtadele mitte parkimiskohtade vähesuse tõttu, vaid mugavusest. 'Sageli on vabu kohti ümberringi küllaga,' lausus Kurgpõld. 'Market peaks vist autotee viima otse lihaletti.'

Tallinna Puuetega Inimeste Koja tegevdirektori Kerti Kollomi sõnul korraldas koda koos linnavalitsusega tänavu veebruaris kampaania, mille käigus pandi ebaseaduslikult invaliidi kohale jäetud autodele märgukirju väära parkimise kohta. Kollom ütles, et ligi 3000 trükitud märgukirja kulus ära kahe nädalaga.

Hetkel kuum