• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kohus ei rahuldanud offshore?ide kunstlikke nõudeid ERA Panga vastu

  ?Oleme kogu aeg kinnitanud, et tegu on kunstlike nõuetega läbi offshore-firmade, kusjuures ära on kasutatud seaduses olevaid auke,? kommenteeris kohtuotsust ERA Panga pankrotihaldur Urmas Tross. ?Norton Corporationi ja Hesfordi puhul on tegu katsega suurendada nõudeid ERA Panga vastu.? Trossi hinnangul on konstrueeritud nõue ka näiteks ASi Pro Invest 52 miljoni krooni suurune nõue, mille õigsust hakkab kohus arutama nädala pärast.
  ERA Panga esindaja, vandeadvokaat Raino Paron on avaldanud kohtus kahtlust, et Norton Corp. ja Hesford Ltd. tegelikeks omanikeks võivad olla ERA Panga endised juhid.
  Esitatud dokumentide kohaselt sõlmisid Norton Corp. ja Hesford Ltd. 1998. aasta suvel ERA Pangaga forvard-tehingud, mille kohaselt kohustus ERA Pank ostma mõlemalt firmalt 30 miljoni krooni eest 1,5 miljonit EVEA Panga aktsiat. Hagejad on lisanud nõuetele 6 miljoni krooni suurused leppetrahvid.
  ERA Panga võlasusaldajad ei tunnustanud eelmise aasta detsembris Nortoni ja Hesfordi nõudeid. Pankrotihaldurid kahtlustasid, et kuna tehingud nende firmadega ei kajastunud ERA Panga raamatupidamises, võidi lepingud vormistada tagantjärele.
  Nortoni ja Hesfordi esindaja, vandeadvokaat Jüri Leppiku kinnitusel kaebavad nad maakohtu otsuse kindlasti edasi. ?Maakohus käsitles forvard-tehinguid klassikalise ostu-müügilepinguna ning jättis tähelepanuta, et tegemist on väärtpaberi tulevikuinstrumendiga,? seletas Leppik.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Rootsi suurpank lõpetab tegevuse Soomes ja Taanis
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.