• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EVP hinnad on tõusnud taevasse

  Erastamisväärtpaber ei paistnud silma suurima käibe poolest ? küll aga ülisuure volatiilsuse poolest ? EVP kõikus 0,65 ja 0,75 krooni vahemikus. Paber tõusis päeva lõpuks 6,32 protsenti 0,69 kroonile 2,6 mln kroonise käibe juures. Üks põhjuseid on ka erastamisväärtpaberile optsioonide osakaalu plahvatuslik kasv. Kui augustilõpu seisuga oli EVP optsioonide osatähtsus kogu optsioonide mahust 0,68 protsenti, siis septembri lõpuks on see tõusnud juba 4,57 protsendile. Optsioonide osatähtsuse kasv viitab spekulatiivsele ostuhuvile, mistõttu lähiajal võiks tulla kasumivõtmine.
  Muu olukord börsil nii roosiline polnud. Hansapanga aktsia langes 0,38 protsenti 129,50 kroonile 5 mln kroonise käibega. Norma aktsia langes 1,61 protsenti 42,80 kroonile 0,55 mln kroonise käibe juures. Üllatav oli Ühispanga ülimadal käive ? vaid 0,1 mln krooni. Aktsia langes 0,13 protsenti 37,90 kroonile.
  Telekomi aktsia tõusis pärast pikemat langustrendi 0,8 protsenti 94,25 kroonile päeva suurima 5,12 mln kroonise käibe juures. Langustrendi pöördumisest tõusutrendiks on siiski veel vara rääkida. Ka Telekomi aktsiate osakaal on optsioonistatistika alusel kasvanud märkimisväärselt 5,37 protsendilt 12,95 protsendile kogumahu järgi.
  Põhinimekirja üks vähemlikviidseid aktsiaid Pro Kapital kukkus päevasiseselt suurema poole miljoni kroonise tehingu käigus 31 kroonile, kuid sulgus siiski vaid 1,43 protsenti miinuses 34,50 kroonil.
  Lisanimekirjas ei toimunud praktiliselt midagi ? kolme erineva aktsiaga tehti kokku tehinguid 30 621,10 krooni väärtuses.
  Äripäeva indeks langes 0,32 protsenti 419,40 punktile, Tallinna börsil tehti 105 tehingut koguväärtusega 14,2 mln krooni.
  Värskest optsioonistatistikast nähtub, et müügioptsioonide osakaal näitab kasvutendentsi. Müügioptsioonide osakaal on siiski väike ? küündides 3,59 protsendini optsioonide kogumahust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Ehitusettevõtete TOP: hinnatõusud pole enam järsud, vaid igapäevased
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Eestis kaks elektritootjat rivist väljas, hind kasvab päeval üle 500 euro Elektri import Venemaalt on tugevalt pärsitud
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.