Peeter Koppel • 4. oktoober 2000 kell 22:00

Tehnoloogiaaktsiatel rasked ajad

Ühendriikide aktsiaturud alustasid eilset kauplemispäeva tehnoloogiasektori järjekordse kukkumisega.

Analüütikute arvates hakkab ülehinnatud tehnoloogiasektori aktsiahindades kajastuma viimase aja kasumiprognooside kärpimine ning kasumite edasine võimalik vähenemine. Samas loodavad osad analüütikud lähenevalt majandustulemuste avaldamise perioodilt ka konkreetseid positiivseid tulemusi, kuna senine allapoole liikumine on olnud tingitud eelkõige prognooside kärpimisest ning tegelikke tulemusi veel enamiku ettevõtete puhul ei teata.

Teisipäevase kauplemispäeva enam kui 3%-lise kukkumisega lõpetanud Nasdaqi üldindeks liikus eile kaks tundi pärast kauplemise algust 1,25% madalamal 3412,50 punktil.

Dow Jonesi tööstuslik keskmine liikus samal ajal 0,5% plussis 10 773,44 punktil. New Yorgi börsi aitasid plussi raha liikumine tehnoloogiasektorist kindlamaks peetavatesse kvaliteetaktsiatesse ning lennundusgigandi Boeing teade kahemiljardilise Air France?i korraldatud konkursi võitmisest.

Stockholmi börs läks eile Nasdaqi teisipäevase kukkumise mõjul langusse. Börsi üldindeks langes kokkuvõttes 1,25% 5443,58 punktile.

Helsingi börs lõpetas eilse kauplemispäeva miinuses. HEX-üldindeks kukkus 2,29% 13 082,81 punktile.

Maaklerite hinnangul jääb turg ettevaatlikuks 26. oktoobrini, mil avaldatakse Nokia III kvartali majandustulemused. Nokia langes eile 2,6% 46,10 eurole. Turul liikusid kuulujutud ka Nokia kasumiprognoosi võimalikust kärpimisest, mis küll enamike maaklerite arvates tõele ei vasta.

Hetkel kuum