Inno Tähismaa • 5. oktoober 2000 kell 11:19

Autoäri Saksamaaga kuivab kokku

Kui seitse aastat tagasi toodi Eestisse kasutatud sõiduautosid ligi 20 korda rohkem kui uusi, siis juba selle aasta lõpuks nende arv võrdsustub, kirjutab homse Äripäeva autorubriik.

Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu juhatuse esimees Jaak Uudla ennustab, et juba tuleval aastal registreeritakse Eestis esmakordselt rohkem uusi kui Läänest toodud kasutatud autosid.

Uudla sõnul pani Eesti iseseisvumine aluse ulatuslikule autokaubandusele, paralleelselt esimeste uute autode maaletoojate tekkega alustasid sajad firmad ja üksikisikud kasutatud autode importi Saksamaalt, Hollandist ja mujalt. Rekordaastal 1993 registreeriti Eestis esmakordselt 50 555 Läänest toodud kasutatud sõiduautot, samal ajal kui uusi kanti registrisse vaid 2613.

Nüüd hakkame jõudma sinnamaale, et endistest uutest on saamas kasutatud vahetusautod, mis lähevad soodsate hindadega teisele ringile ja läänest toodavate kasutatud autode vastu muutub vajadus üha väiksemaks.

Uudise vahendas Tõnu Tramm

Hetkel kuum