• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euro tulevik aasta lõpuks endiselt tume

  Euro kurss oli eile õhukese turu tingimustes väheliikuv. USA ja finantsturud olid pühade tõttu suletud ning investorid ei julgenud olulisi otsuseid vastu võtta. Olukorra muutis veel keerulisemaks Jaapani elukindlustusseltsi Chiyoda pankrot, mis on saareriigi suurim elukindlustusseltsi pankrot riigi ajaloos. Seltsil on võlgu 2,94 triljoni jeeni ehk 26,95 miljardi dollari ulatuses, mis muudab Jaapani majanduse väljavaated sõjajärgsest suurimast kriisist välja tulla taas küsitavaks. Pole siis ime, et investorid võtsid istumise ja ootamise taktika.
  Pikemas perspektiivis ollakse euro suhtes endiselt pessimistlik. Arvatakse, et ühisraha nõrgenemisele alla 0,8500 dollari taseme vastavad juhtivate tööstusriikide keskpangad taas interventsiooniga, nagu see juhtus 22. septembril. Sellele vaatamata võib euro kurss langeda aasta lõpuks 0,8200 USDni, mis teeb dollari kursiks 19,08 krooni.
  Seisukohta, et euro lähitulevik on pigem tume kui hele toetab ühisraha käitumine möödunud nädalal. Vaatamata asjaolule, et Euroopa keskpank otsustas ootamatult tõsta baasintresse 0,25 võrra, nõrgenes euro dollari suhtes 1,7 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Nädala lood: Enefit Greeni triumf ja kuidas kurikuulus ärimees oma esimese miljoni teenis
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Indrek Kasela Enefiti IPOst: kodanikuna takka ei kiida, aga investorina olnuks patt mitte osaleda
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.