• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansa Liising võttis suurvedajalt 26 veokit

  Hansa Liising võttis eile Eesti ühelt suuremalt autotranspordiettevõttelt SwedTrade tagasi 26 veokit, sest firma ei suuda täita oma liisingukohustusi, kirjutab Postimees.

  Kella üheksa - poole kümne paiku vuras 26 veokit Tartu Ringtee autobaasist Tallinna poole, tagasi Hansa Liisingule, kes on liisinud masinaid aastate jooksul kapitalirendiga Eesti suurimale vedajale. Roolis istusid SwedTrade juhid.
  Hansa Liising Eesti juhataja Gerd Krieger väitis Postimehele, et tegemist oli tavapärase rutiinse järelevalveprotseduuriga. 'Kliendi rendil olev liisingvara kuulub liisingufirmale ajahetkeni, mil kõik liisingumaksed on tasutud. Juhul kui klient ei suuda jooksvaid makseid tasuda, siis võtame selle vara tagasi ning realiseerime või leiame mingid muud lahendused.'
  Kriegerile teadaolevalt ei kaasnenud veokite tagasivõtmisega mingeid pahandusi.
  'Klient oli makseraskustes ja teadis, mis on meie rutiinne protseduur.'
  SwedTrade logistik Margus Sädemets ütles eile õhtul Postimehele, et ei soovi autode äraviimise põhjusi praegu kommenteerida. 'Sellest võiks rääkida mõne päeva pärast,' lausus ta.
  Sädemetsa andmetel jätkavad SwedTrade masinad juba lähipäevil samades värvides ja sama ettevõtte kontrolli all ning ettevõte tasub liisinguvõlad ära.
  Masinate äraviimine tuli SwedTradele üllatusena ja Sädemetsa hinnangul oli tegu suure Hansa Liisingu poolse veaga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Eurogrupi juht: hindade tõus jääb ajutiseks
Inflatsioonisurve Euroopas jääb tõenäoliselt ajutiseks, isegi kui hinnatõus aeglustub oodatust aeglasemalt, vahendab Bloomberg eurogrupi presidendi Paschal Donohoe öeldut.
Inflatsioonisurve Euroopas jääb tõenäoliselt ajutiseks, isegi kui hinnatõus aeglustub oodatust aeglasemalt, vahendab Bloomberg eurogrupi presidendi Paschal Donohoe öeldut.