• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lihtne leivatükk sinu peos

  Väljas söömisel kuulub vasakpoolne leivataldrik lahutamatu osana teie söögi juurde. Kui olete otsustanud, et te leiba või saia ei söö, pole teil põhjust karta, et midagi valesti teete. Kui olete aga juba leivatüki oma taldrikule haaranud, siis niisama lihtsalt te enam ei pääse.
  Sel hetkel kogevad paljud toda kohutavat kahtlusemomenti, kus ei teata, mida teha võipaberiga. Kui saate või suhteliselt pehmes olekus, jätke see paberisse, kui seda noaga saiale määrite.
  Kui pakike on kõva, vabastage või noaga paberist ja pange oma taldrikule. Siis murdke paber kaheks või neljaks ja asetage leivataldriku servale või selle ääre alla.
  Kui sööte saiakest või leivaviilu, rebige selle küljest paras pala, määrige võid peale, asetage nuga risti leivataldriku ülemisele servale (tera alati enda poole) ja siis pistke leivapala suhu. Kindlasti neelake esimene pala alla enne, kui noa uuesti enda kätte võtate.
  Tavaline viga, mida saiakesi süües tehakse, on see, et saiake lõigatakse või murtakse pooleks, kaetakse pool võiga ja hakatakse mugima. Seda ei peeta kombekaks. Kui tahate taset näidata, talitage nii, nagu eespool kirjeldatud.
  Mida teha leivapurudega, mis paratamatult teie taldriku ümber ja mõnikord isegi sülle pudisevad? Kas on sobiv need taldriku kõrvale kokku pühkida? Ei, kui te just ei soovi restoranis tööle hakata. Vaadake ette, restorani direktor võibki teid tööle palgata.
  Kui olete lõunat söömas, siis sööge. Ärge kippuge abistama palgatud abilisi.
  Veel üks sageli esitatav küsimus on, kas sobib kasutada leivatükki või saiakest, et viimane tilk kastet või praeleent taldrikult kinni püüda? Vastus on: kindlasti, kui olete kodus nelja seina vahel. Mitte kunagi aga väljas süües.
  Ja lõpuks, mida te teete, kui soovite veel üht saiakest ja korvis on üksainus järel? Kas te peaksite selle võtma? Ainult siis, kui teile tundub, et see on teie viimane söömaaeg. Palju sobivam on oodata, kuni tuleb kelner, ja paluda saiakesi või leiba juurde tuua. Külalisena peaksite keelduma, kuigi seda teile pakutakse ja teie seda kangesti tahate. Sõprade ja pereringis ei pruugi muidugi nii etiketis kinni olla ? oleneb olukorrast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
S&P 500 aktsiaindeks tõusis uude ajaloolisse tippu
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Selgusid aasta töösturi nominendid
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.