• OMX Baltic0,22%300,68
  • OMX Riga0,06%893,52
  • OMX Tallinn0,12%2 071,16
  • OMX Vilnius0,3%1 206,04
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 1000,00%8 822,91
  • Nikkei 2250,06%39 810,88
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,85
  • OMX Baltic0,22%300,68
  • OMX Riga0,06%893,52
  • OMX Tallinn0,12%2 071,16
  • OMX Vilnius0,3%1 206,04
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 1000,00%8 822,91
  • Nikkei 2250,06%39 810,88
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,85
  • 13.10.00, 00:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Lihtne leivatükk sinu peos

Väljas söömisel kuulub vasakpoolne leivataldrik lahutamatu osana teie söögi juurde. Kui olete otsustanud, et te leiba või saia ei söö, pole teil põhjust karta, et midagi valesti teete. Kui olete aga juba leivatüki oma taldrikule haaranud, siis niisama lihtsalt te enam ei pääse.
Sel hetkel kogevad paljud toda kohutavat kahtlusemomenti, kus ei teata, mida teha võipaberiga. Kui saate või suhteliselt pehmes olekus, jätke see paberisse, kui seda noaga saiale määrite.
Kui pakike on kõva, vabastage või noaga paberist ja pange oma taldrikule. Siis murdke paber kaheks või neljaks ja asetage leivataldriku servale või selle ääre alla.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Kui sööte saiakest või leivaviilu, rebige selle küljest paras pala, määrige võid peale, asetage nuga risti leivataldriku ülemisele servale (tera alati enda poole) ja siis pistke leivapala suhu. Kindlasti neelake esimene pala alla enne, kui noa uuesti enda kätte võtate.
Tavaline viga, mida saiakesi süües tehakse, on see, et saiake lõigatakse või murtakse pooleks, kaetakse pool võiga ja hakatakse mugima. Seda ei peeta kombekaks. Kui tahate taset näidata, talitage nii, nagu eespool kirjeldatud.
Mida teha leivapurudega, mis paratamatult teie taldriku ümber ja mõnikord isegi sülle pudisevad? Kas on sobiv need taldriku kõrvale kokku pühkida? Ei, kui te just ei soovi restoranis tööle hakata. Vaadake ette, restorani direktor võibki teid tööle palgata.
Kui olete lõunat söömas, siis sööge. Ärge kippuge abistama palgatud abilisi.
Veel üks sageli esitatav küsimus on, kas sobib kasutada leivatükki või saiakest, et viimane tilk kastet või praeleent taldrikult kinni püüda? Vastus on: kindlasti, kui olete kodus nelja seina vahel. Mitte kunagi aga väljas süües.
Ja lõpuks, mida te teete, kui soovite veel üht saiakest ja korvis on üksainus järel? Kas te peaksite selle võtma? Ainult siis, kui teile tundub, et see on teie viimane söömaaeg. Palju sobivam on oodata, kuni tuleb kelner, ja paluda saiakesi või leiba juurde tuua. Külalisena peaksite keelduma, kuigi seda teile pakutakse ja teie seda kangesti tahate. Sõprade ja pereringis ei pruugi muidugi nii etiketis kinni olla ? oleneb olukorrast.

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    2 k 11 p 8 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele