Ülo Toomsalu • 13. oktoober 2000 kell 6:07

Raamatukogu kaitseb oma vara

Lapsed pääsevad uuest aastast rahvusraamatukogu lugemissaalidesse vaid koos vanematega, sest omapäi lõhuvad nad sealset vara, ütles Eesti Päevalehele raamatukogu direktor Tiiu Valm.

Rahvusraamatukogu otsus keelata alla 16aastastele lastele lugemissaalide kasutamine ei tulene raamatukogu seitsme miljoni krooni suurusest eelarveaugust, vaid laste halvast käitumisest raamatukogus, lausus Valm. 'Lapsed on tekitanud meie täiskasvanud lugejatele väga tõsiseid probleeme,' ütles ta. 'On olnud väga palju märkusi, et häiritakse, käratsetakse, ei ole vaikust ning kõnnitakse ringi mööda galeriisid ja lõhutakse.'

Valmi sõnul on lapsed lõhkunud raamatuid ning mööblit. 'Nad on tekitanud meile tõsise materiaalse kahju,' lisas ta.

'Kui nad on lapsevanemaga koos, siis vastutab nende eest lapsevanem,' lausus Valm. 'Rahvusraamatukogu on aga samuti kultuurikeskus ning laste jaoks on meil ürituseruumid, näitusesaalid ja kohvik, kus nad saavad koguneda.'

Hetkel kuum