• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põhjamaade börsid valdavalt plussis

  Helsingi börs alustas kauplemispäeva telekommunikatsioonisektori toel plusspoolel. Börsi üldindeks HEX liikus kell 10:20 1,7 protsenti eilsest sulgemistasemest kõrgemal 11 410, 25 punktil. Nokia oli tõusnud 0,36 protsenti 38,7 eurole. Sonera liikus 0,17 protsendiga plusspoolel 24,20 eurol. Helsingi börs lõpetas eilse kauplemispäeva peale eelmise nädala 13,6protsendilist langust tõusuga. HEX-üldindeks kerkis Nasdaqi reedese tõusu järellainetuses 2,87 protsenti 11 219,27 punktile. Nokia kerkis eile 3,8 protsenti 38,56 eurole. Telekommunikatsioonioperaator Sonera tõusis 7,8 protsenti 24,16 eurole.

  Stockholmi börs liikus samuti telekommunikatsioonisektori liideraktsiate Nokia ja Ericssoni toel kergelt plussis. Börsi üldindeks liikus kell 10:20 0,25 protsenti eilse sulgemistasemega võrreldes kõrgemal 5280,92 punktil.
  Stockholmi börs lõpetas eilse kauplemispäeva 1,77 protsenti reedesest tasemest kõrgemal. Börsi üldindeks sulgus 5267,69 punktil. Maaklerite eilsel hinnangul on halvim tõenäoliselt möödas ning turg on lõpuks stabiliseerumas.
  Oslo börsi üldindeks liikus kell 10:20 0,43 protsenti eilse sulgemistasemega võrreldes miinuses 1453,61 punktil.
  Kopenhaageni börsi üldindeks liikus kell 10:20 0,21 protsenti eilsega võrreldes kõrgemal 336,76 punktil. Maaklerite hinnangul jälgib turg täna hoolega arenguid Lähis-Idas ning sellest sõltuvalt liikuvaid Ühendriikide aktsiaturge.
  Eilse närvilise kauplemispäeva lõpetas börs 0,21 protsenti miinuses ja KFX top-20 indeks sulgus 336,04 punktil. Enimkaubeldud aktsiaks oli biotehnoloogiaettevõte Novo Nordisk, mille hind langes 3 protsenti peatudes 1770 taani kroonil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tesla aktsia S&P 500 ESG indeksist väjaviskamine ajas Elon Muski raevu
Elektriautode tootja Tesla eemaldati laialdaselt jälgitud S&P 500 ESG indeksist, tegevjuht Elon Musk vastas karmide säutsudega Twitteris.
Elektriautode tootja Tesla eemaldati laialdaselt jälgitud S&P 500 ESG indeksist, tegevjuht Elon Musk vastas karmide säutsudega Twitteris.
Emöke Sogenbits: aga nii pikka jamade rodu pole ma oma elus veel näinud!
"Kriisis on hea näha, et vahet pole, mis tööd teed, juhtidel on sarnased probleemid. Ma ei taha olla ebatsensuurne, aga kõige kõige hullem juhtimise juures on see, et mida kõrgemal kohal sa oled, seda hullem mhh-magnet sa oled," alustas Metallitööstuse Hanza Mechanics Balti klastri juht Emöke Sogenbits.
"Kriisis on hea näha, et vahet pole, mis tööd teed, juhtidel on sarnased probleemid. Ma ei taha olla ebatsensuurne, aga kõige kõige hullem juhtimise juures on see, et mida kõrgemal kohal sa oled, seda hullem mhh-magnet sa oled," alustas Metallitööstuse Hanza Mechanics Balti klastri juht Emöke Sogenbits.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Majutusidu Bob W ostab Eesti ettevõtte
Täisautomaatsel tehnoloogial põhinev Soome majutusettevõte Bob W omandas Eesti suurima lühiajalisele majutusele keskenduva korterite operaatori Estonishing Stay, kindlustades sellega Eestis valdkonna turuliidri positsiooni, teatasid ettevõtted.
Täisautomaatsel tehnoloogial põhinev Soome majutusettevõte Bob W omandas Eesti suurima lühiajalisele majutusele keskenduva korterite operaatori Estonishing Stay, kindlustades sellega Eestis valdkonna turuliidri positsiooni, teatasid ettevõtted.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.